Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Zorunlu Trafik Sigortasında Yeni Karar! Teklif Alamayan Araç Sahiplerine Ne Değişecek?

Zorunlu trafik sigortası ile ilgili alınan yeni karar, teklif alamayan araç sahiplerinin azami prim tutarlarının belirlenmesini öngörmektedir. Sigorta şirketleri serbest tarife uygulamasına geçilmesini talep ederken, araç sahipleri fiyatların artacağı endişesi taşımaktadır.

Yayın Tarihi: 05.10.2023 03:10
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Zorunlu Trafik Sigortasında Yeni Karar! Teklif Alamayan Araç Sahiplerine Ne Değişecek?

Zorunlu Trafik Sigortasında Yeni Karar!

Zorunlu araç sigortası yine gündemi etkisi altına aldı. Sigorta şirketleri ve vatandaşlar arasında yaşanan sorunlar artış yaşarken, Trafik sigortası poliçesi için yeni karar alındığı açıklandı. İşte zorunlu araç sigortası ile ilgili alınan yeni karar!

Zorunlu Sigorta İşlemlerinde Sorunlar

Zorunlu sigorta yaptırmak isteyen vatandaşlar fiyatı yetersiz bulanan bazı araçların zorunlu sigorta işlemleri sırasında sorun yaşadıkları dile getirirken, Sigorta şirketleri ise artan maliyetleri öne sürerek, trafik sigortası primlerinin serbest tarife üzerinden uygulanması gerektiğini savunuyor.

Trafik Sigortası Poliçesi İçin Yeni Karar

Trafik sigortası poliçesi ile ilgili sorunların çözümü için Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu (SEDDK) tarafından yeni karar alındı. Bu karara göre, zorunlu trafik sigortası teklifi alamayan araç sahiplerinin azami prim tutarları SEDDK tarafından belirlenecek. Ayrıca, sigorta şirketlerinin platforma erişimi için yazılımlarını tamamlaması gerekecek.

Sigorta Şirketlerinin Talebi

Sigorta şirketleri, havuz trafik sigortası sisteminden şikayetçi olarak serbest tarife uygulamasına geçilmesini talep ediyor. Ancak, araç sahipleri bu durumu fiyatların yeniden artacağı endişesiyle karşılamaktadır.