Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Zonguldak Kömürspor'da Yeni Sezon Öncesi Sorunlar

Zonguldak Kömürspor'da yeni sezon öncesi kayyum tehlikesi, iç ve dış transfer sorunu, teknik heyet sorunu, kulüp binası krizi, ulusal lisans krizi ve transfer yasağı gibi sorunlar yaşanıyor.

Yayın Tarihi: 03.07.2023 19:22
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Zonguldak Kömürspor'da Yeni Sezon Öncesi Sorunlar

Zonguldak Kömürspor'da Yeni Sezon Öncesi Sorunlar

TFF 2.Lig Beyaz Grup'ta mücadele edecek olan Zonguldak Kömürspor'da yeni sezonun başlamasına 2 aydan az bir zaman kalmasına rağmen sessizlik hakim. Kırmızı - Lacivertli ekip daha önce aldığı kongre kararını başkan adayı çıkmadığı için 2 kez ertelemek zorunda kaldı. Beyaz Grup'ta mücadele eden diğer takımlar transferlerini yapıp sezonu açmayı planlarken Zonguldak Kömürspor'da hiçbir hareket olmaması taraftarları tedirgin ediyor. Sessiz bekleyişin sürdüğü Zonguldak Kömürspor'da emektar malzemeci Fuat Günaydın'ın yaptığı sosyal medya paylaşımı, şehrin tedirgin olduğu bu günlerde tebessüm ile karşılandı. Fuat Günaydın kulüp binasında bulunan başkanlık makamı koltuğuna oturarak fotoğraf çektirdi. Günaydın yaptığı paylaşımda; "Sıkıntı yok her şey yolunda!" dedi. Sosyal medyada viral olan, yüzlerce yorum ve beğeni alan bu paylaşım espri konusu oldu.

2023-2024 futbol sezonunda TFF 2’nci Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden temsilcimiz Zonguldak Kömürspor’u yeni sezon öncesinde büyük sorunlar bekliyor. 1-KAYYUM TEHLİKESİ 1-Zonguldak Kömürspor 18 ve 25 Haziran tarihlerinde yapması gereken kongresini aday çıkmaması nedeniyle yapamadı. 15 günlük süre işliyor. 10 Temmuz 2023 tarihine kadar kongre yapılamaması halinde kulüpte kayyuma krizi KAPIDA 2-İÇ VE DIŞ TRANSFER Zonguldak Kömürspor’da kadronun yüzde 70’inin sözleşmesi sona erdi, 3 as futbolcu olmak üzere 8 genç futbolcu olmak üzere toplam 11 futbolcunun sözleşmesi devam ediyor. İç ve dış transfer krizi KAPIDA. 3-TEKNİK HEYET SORUNU Kulüp Başkanı Salih Demir ve yönetimi kongre kararı almadan önce göreve devam etmeleri halinde Teknik Direktör olarak göreve Barış Şeref ile devam edeceklerini açıklamışlardı. Ancak Salih Demir başkan adayı olmadı, Teknik heyet krizi KAPIDA. 4.KULÜP BİNASI KRİZİ NE OLACAK? Zonguldak Kömürspor geçtiğimiz sezonun tamamını Kilimli’de özel öğrenci yurdunda geçirdi. Yıllardır Zonguldak Kömürspor’un kullandığı kulüp binası kullanılamadı. Yeni sezonda Kulüp binasında tadilat yapılarak kafile kulüp binasında kalabilecek mi? Barınma krizi KAPIDA. 5-ULUSAL LİSANS KRİZİ, PUAN SİLME CEZASI OLABİLİR Türkiye Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında değerlendirme kapsamında Zonguldak Kömürspor’un eksikleri tespit edildi. TFF, Zonguldak Kömürspor'a eksiklerini gidermesi ve kriterlere uyması için 30 gün süre verdi. Eksiklerin giderilmemesi halinde puan silme uygulanacak. Ulusal Kulüp Lisans krizi KAPIDA. 6-TRANSFER YASAĞI GELEBİLİR! 2022-2023 futbol sezonunda bazı futbolculara alacakları tam olarak ödenmediği için bazı futbolcular TFF’ye başvuruda bulunarak alacaklarını tahsil yoluna gidiyor. Transfer yasağı krizi KAPIDA.