Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Zeytinin Sağlığa Faydaları ve Yanlış Tüketimi

Yeşil, siyah, kırık olmak üzere birçok türe ayrılan zeytin, sağlığa pek çok fayda sağlar. Ancak zeytinlerin yanlış tüketimi zararlı olabilir. Canan Karatay'a göre zeytinleri sudan geçirip tuzunu çıkarmak ve temizlik ürünleriyle zeytinleri temizlemek sağlığa zararlıdır.

Yayın Tarihi: 10.08.2023 14:39
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Zeytinin Sağlığa Faydaları ve Yanlış Tüketimi

Zeytinin Sağlığa Faydaları

Yeşil, siyah, kırık olmak üzere birçok türe ayrılan zeytin, sabah kahvaltılarına lezzet katan ürünlerin başında geliyor. Bilinçli tüketildiğinde pek çok sağlık sorununa fayda sağlayan zeytin, yanlış tüketiminde ise zarar getiriyor.

Canan Karatay, zeytinleri sudan geçirip sofraya koymanın yanlış olduğunu söyledi. Karatay, ''Sağlıklı, yağlı, kristal kaya tuzlu peynir, zeytin yemezseniz, suya koyup onları tuzunu çıkartıyorum derseniz kısır kalırsınız. Bir de üstüne çamaşır suları, bulaşık suları, yüzey temizleyiciler... Yok böyle bir şey, hepsinin içinde zehir var. Evler temiz olmayacak, kirli yaşayacağız temiz yiyeceğiz'' dedi.

Zeytin, içerdiği antioksidan maddeler ve A, E vitaminleri sayesinde kanser hücrelerinin oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Aynı zamanda göz sağlığını korur, kemik gelişimini destekler, demir eksikliğini önler ve sindirim sistemini sağlıklı çalıştırır.

Zeytinin Yanlış Tüketimi

Canan Karatay'a göre zeytinleri sudan geçirip tuzunu çıkartmak yanlış bir yöntemdir. Ayrıca çamaşır suları, bulaşık suları gibi temizlik ürünleriyle zeytinleri temizlemek de sağlığa zararlıdır.