Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Zencefilin Mide Bulantısına ve Kanser Tedavisine Etkisi

Zencefilin mide bulantısını önleme, kanser tedavisi yan etkilerini azaltma ve antibakteriyel etkisi olduğu bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır.

Yayın Tarihi: 24.10.2023 13:13
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Zencefilin Mide Bulantısına ve Kanser Tedavisine Etkisi

Mide Bulantısı ve Kusmaya Karşı Etkili

Zencefilin mide bulantısını ve kusmayı önlediği, baş dönmesine etkili olduğu bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır. Özellikle hamilelikte kullanımı bebek üzerinde olumsuz bir etki yapmaz ve mide bulantısı ile kusmaları önler. Ancak hamilelikte kullanırken doz ayarı için doktora danışmak önemlidir.

Kanser Tedavisinde Yan Etkileri Azaltabilir

Zencefil, kanser tedavisinde kemoterapi ve radyoterapi gibi tedavilerin yan etkilerini azaltmada etkilidir. İçerdiği gingerol ve şogaol maddeleri sayesinde kanser hücresinin büyümesini baskılar ve kemoterapi kaynaklı bulantıları azaltır.

Antibakteriyel Etkisi Vardır

Zencefilin antibakteriyel etkisi yapılan çalışmalarla kanıtlanmıştır. Soğuk algınlığı ve grip tedavisinde balla birlikte kullanıldığında etkili olur. Ayrıca zencefil, kolesterol seviyesini düşürür, eklem iltihabı ve kas iskelet bozukluklarında olumlu etkisi vardır. Ancak yüksek dozlarda kullanımı dermatitise ve kalp ritmi bozukluklarına yol açabilir, bu yüzden normal dozlarda tüketmek önemlidir.