Gençleri İnternetteki Tehlikelerden Korumak
Yusuf Koç, internetin karanlık yüzü olarak bilinen deep web platformlarındaki tehlikeleri aydınlatmak için farkındalık çalışmaları yapıyor. Edirnekapı'daki trajik olayın ardından, gençlerin sanal alemlerdeki kötü niyetli grupların hedefi haline geldiğine dikkat çekiyor.
Sosyal Medya ve Oyunların Tehlikeleri
Koç, Tekirdağ'da ekibiyle birlikte gençleri esir alan sosyal medya ve çevrim içi oyun alanlarında kötü içeriklere karşı aileleri bilgilendirmeye çalıştıklarını belirtiyor. 25 yıllık yazılım deneyimiyle, internet ekosistemindeki risklerin farkında olduğunun altını çiziyor.
Gençlerin Kandırılma Endişesi
Koç, gençlerin 14-15 yaşları arasındaki yaş grubunun montajlı şantajlara maruz kaldığını vurgulayarak, kötü niyetli kişilerin bu durumu bir oyun gibi sunduğunu ifade etti. Gençler, çoğu zaman bu durumdan habersiz bir şekilde, sanal dünyada kendilerini bulurken, gerçek yüzle karşılaştıklarında dehşete düşebiliyor.
Siber Güvenlik İpuçları
Huzeyfe Erdinç, ebeveynlerin dijital dünyada çocukların karşılaşabileceği tehlikeleri gözlemlemeleri gerektiğini söylüyor. Cihazların ortak alanlarda bulundurulması, çocukların internet kullanımını denetlemeleri açısından önem taşıyor.
Dijital Detoks Önerileri
Erdinç, aile içinde düzenli dijital detoks günleri önererek, çocukların çevrim dışı aktivitelerle meşgul olmasının sağlanmasının önemine değindi. Ebeveynlerin, çocuklarına güvenli internet alışkanlıklarını kazandırmaları kritik.
Sonuç
Günümüzde internetin tehlikeleri artarken, uzmanlar ve yazılımcılar, ailelerin bilinçlenmeleri ve çocuklarını korumaları konusunda uyarılarda bulunuyor.
Yazılımcı Yusuf Koç, Edirnekapı'daki cinayetin ardından gündeme gelen bazı platformlar ile "internetin karanlık yüzü" olarak adlandırılan "deep (dark) web" sitelerinde gençlere ve çocuklara yönelik sanal tehlikelere dikkati çekmek için farkındalık çalışması yapıyor. Koç, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.