Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan'dan Gümüş Madalya

Paris 2024'te gümüş madalya kazanan Dikeç'in ekipmansız atışı sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Yayın Tarihi: 01.08.2024 11:12
Güncelleme Tarihi: 01.08.2024 11:12

Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan'dan Gümüş Madalya

Yusuf Dikeç, Paris 2024'te Madalya Kazandı

Atıcılık alanında adından söz ettiren genç sporcu Yusuf Dikeç, Şevval İlayda Tarhan ile birlikte gerçekleştirdiği 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde Türkiye'ye gümüş madalya kazandırdı.

Hedefte Farklı Bir Tarz

Yusuf Dikeç, genellikle atıcılık sporunda kullanılan lens, göz kapağı veya kulak koruması gibi yardımcı ekipmanları tercih etmeyerek farklı bir duruş sergiliyor. Bu özgün yaklaşımı, Paris 2024 etkinliğinde sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri haline geldi.

Sosyal Medyada Gündem Oldu

Ekipman kullanmadan yaptığı atışlarla dikkat çeken Dikeç, bu süreçte takım arkadaşıyla birlikte finalde mücadele etti ve gümüş madalyayı kazanmayı başardı. Genç atıcıya dair fotoğraflar ve videolar, sosyal medyada milyonlarca etkileşim aldı.

Medya ve Kamuoyundan Destek

Birçok uluslararası medya kuruluşunun yanı sıra, geniş takipçi kitlesine sahip hesaplar da Yusuf Dikeç'in görsellerini paylaştı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Paris Olimpiyat Köyü'nden Dikeç'in bir anını paylaşarak, "Anlık Olimpiyat Köyü'nden bildiriyorum; herkes ayağını denk alsın! Yusuf Dikeç'imiz ve efsane pozu!" açıklamasında bulundu.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde Şevval...

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde Şevval İlayda Tarhan ile Türkiye’ye gümüş madalya getiren Yusuf Dikeç (fotoğrafta), tarzıyla büyük ilgi çekti. Atıcılık müsabakalarında genelde sporcuların kullandığı lens, göz kapağı veya kulak koruması gibi teçhizat tercih etmeyen Yusuf Dikeç, atış sırasındaki duruşuyla Paris 2024’ün sosyal medyada en çok konuşulan isimi oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da Paris'teki Olimpiyat Köyü'nden Yusuf Dikeç'in atış sırasındaki pozunu verdiği bir fotoğrafını paylaşarak, "Anlık Olimpiyat Köyü'nden bildiriyorum; herkes ayağını denk alsın! Yusuf Dikeç'imiz ve efsane pozu!" ifadelerini kullandı.