Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yunus Emre Enstitüsü, Endonezya'da Türk Kültürünü Tanıtıyor

Yunus Emre Enstitüsü, Endonezya'da öğrencilere Türk kültürü ve dilini tanıtmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 12:33
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 12:33

Yunus Emre Enstitüsü, Endonezya'da Türk Kültürünü Tanıtıyor

Yunus Emre Enstitüsü'nden Sıcak Bir Karşılama

Cakarta'da bulunan Yunus Emre Enstitüsü, Endonezya'daki Kalem Okullarında öğrencilere Türk kültürünü tanıtmak için kapsamlı etkinlikler gerçekleştiriyor. Cakarta Koordinatörü Cemal Şahin, enstitü olarak çok sayıda okulda Türkiye’nin kültürel değerlerine dair faaliyetler düzenlediklerini belirtti.

Kültürel Zenginliklerin Paylaşımı

Yapılan açıklamalara göre, enstitü 5 binden fazla öğrencinin eğitim aldığı Kalem Okullarında, Türkiye'nin kültürüyle ilgili konferanslar, sergiler ve gastronomi etkinlikleri düzenledi. Cakarta Koordinatörü Cemal Şahin, başkentteki eğitsel etkinliklerin oldukça ilgi gördüğünü ifade etti.

Gelecek Projeleri ve İşbirlikleri

Kalem Okulları Müdürü Zahid Purna Wibawa, öğrencilerine yurt dışında eğitim imkanı sunarak onları desteklediklerini belirtti ve Yunus Emre Enstitüsü’ne düzenledikleri etkinlikler için teşekkür etti. Gelecek dönemde Türkçe öğretimi ve geleneksel Türk okçuluğu kursları gibi projeler üzerinde çalışmalar yapılacağını söyledi.

Cemal Şahin ise, Türkçenin Endonezya eğitim müfredatında yer alması için gerekli adımları atacaklarını ve Türk kültürünü tanıtmaya devam edeceklerini vurguladı.