Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yunanistan'da Vatandaşı Koruma Bakanı İstifa Etti

Yunanistan'da Vatandaşı Koruma Bakanı Notis Mitarakis kişisel nedenlerle istifa etti. Yerine Yiannis Oikonomou atandı. İstifa kararı, ülkede yaşanan yangınların ardından geldi.

Yayın Tarihi: 29.07.2023 18:11
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Yunanistan'da Vatandaşı Koruma Bakanı İstifa Etti

Yunanistan'da Vatandaşı Koruma Bakanı Notis Mitarakis, kişisel nedenlerle istifa etme kararı aldığını açıkladı.

Hükümet tarafından yapılan açıklamada, Başbakan Kyriakos Miçotakis'in Notis Mitarakis'in istifasını kabul ettiği belirtildi. Eğitim, Din İşleri ve Spor Bakan Yardımcısı Yiannis Oikonomou, yeni Vatandaşı Koruma Bakanı olarak atandı.

Konuya ilişkin detaylı açıklama yapılmazken istifa kararının ülkede başta Rodos Adası olmak üzere geçen haftadan bu yana devam eden yıkıcı yangınların ardından gelmesi dikkat çekti.

Yiannis Oikonomou, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yerel saatle 19.00'da Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu'nun huzurunda yemin ederek göreve başlayacak. Vatandaşı Koruma Bakanlığı, polis, itfaiye ve sivil koruma gibi kamu güvenlik hizmetlerinden sorumlu kurum olarak görev yapıyor.

Kama, Yunanistan'ın gündeminde! Dikkat çeken Elon Musk detayı

Yunanistan’da Vatandaşı Koruma ve Göç Bakanı Bakanı Notis Mitarakis, görevinden istifa ettiği belirtildi. Yunan basınında, Mitarakis'in orman yangınlarıyla mücadelenin zirvede olduğu dönemde tatilde olmasının istifasına neden olduğu bilgisine yer verildi.

Konuyla ilgili haberlere göre, Başbakan Kiriakos Miçotakis, Bakan Mitarakis'i arayarak rahatsızlığını dile getirdi ve kararını kendisine iletti. Bunun üzerine Mitarakis bir açıklama yaparak özel nedenlerden dolayı görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Mitarakis'in yerine Vatandaşı Koruma ve Göç Bakanlığı’na eski Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu getirildi.