Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yunanistan'da Eşcinsel Evliliklerin Yasallaşması Yolunda İlerleme

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, eşcinsel evliliklerin yasallaşması için yeni dönemde bir plan açıkladı. Bu durum, Batı Avrupa'nın büyük bir bölümünde yasal olarak tanınan eşcinsel evliliklerin, Yunanistan ve Doğu Avrupa'daki diğer AB üyesi ülkelerde de tanınması yönünde bir adım olarak görülüyor.

Yayın Tarihi: 07.07.2023 21:57
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Yunanistan'da Eşcinsel Evliliklerin Yasallaşması Yolunda İlerleme

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, eşcinsel evliliklerin yasallaşması için planlarını açıkladı

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, yeni dönemde eşcinsel evlilikleri yasal hale getirmeyi planladığını ifade etti. Miçotakis, 'Eşcinsel evlilik bir noktada gerçekleşecek ve bu bizim stratejimizin bir parçası.' dedi ve 'Yunan toplumu buna hazır' ifadesini kullandı.

Eşcinsel Evliliklerin Durumu

Batı Avrupa'nın büyük bir bölümünde eşcinsel evlilikler yasal olarak tanınırken, İtalya ve Yunanistan gibi ülkelerde ve Doğu Avrupa'daki diğer AB üyesi ülkelerin çoğunda henüz tanınmıyor.

Yunanistan'da LGBT Hakları

Miçotakis hükümeti, 2022'de, reşit olmayanlar için 'dönüşüm terapisi' diye tanımlanan tıbbi uygulamayı yasakladı. Ayrıca, eşcinsel erkeklerin kan bağışı yasağını da yürürlükten kaldırdı. Yunanistan'daki LGBT toplulukları, tam aile haklarına sahip olabilmek için uzun süredir kampanya yürütüyor ve ayrımcılık karşıtı yasaların daha sıkı bir şekilde uygulanmasını talep ediyor.