Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yunanistan Milli Savunma Bakanlığı Gizli Haritaları Yanlışlıkla Yayınladı

Yunanistan Milli Savunma Bakanlığı, yanlışlıkla gizli askeri haritaların fotoğraflarını yayınladı. Yangın güvenliği denetimlerinin durdurulduğu açıklanırken, Yunanistan'da yaşanan yangınlar ve patlamalar da gündemde.

Yayın Tarihi: 31.07.2023 15:20
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Yunanistan Milli Savunma Bakanlığı Gizli Haritaları Yanlışlıkla Yayınladı

Yunanistan Milli Savunma Bakanlığı Gizli Haritaları Yanlışlıkla Yayınladı

Antitheto.gr adlı Yunan haber portalı, Yunanistan Milli Savunma Bakanlığının yanlışlıkla gizli askeri haritaların fotoğraflarını yayınladığını bildirdi. Yunanistan'ın Teselya bölgesine bağlı Volos belediyesinde yer alan Nea Anchialostaki 111. Hava Filosuna ait mühimmat depolarında çıkan yangınların ardından Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, askeri tesislerde yangın güvenliğine uygunluk konusunda olağanüstü denetimler başlatmıştı.

Haberde, fotoğrafların, ilk başta Savunma Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklama ile basına servis edildiği, ardından kısa bir süre sonra da haritaların bulanıklaştırılarak yeniden paylaşıldığı belirtildi.

Haberde, olaya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı, bakan yardımcısının tesislerden birinde yaptığı teftiş sırasında baktığı gizli askeri haritaların fotoğraflarını yayınladı. Bu kabul edilemez olayın ardından Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, birliklerdeki yangın güvenliği denetimlerinin durdurulduğu belirtildi denildi.

Haberde, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hardalias'ın 31 Temmuzda Yanina, Araxos ve Andravidadaki Petsali havaalanlarına yapması planlanan ziyaretlerin de ertelendiği kaydedildi.

Yunan basını, meydana gelen talihsiz olayı, mühimmat deposu yangınından sonra Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yeni bir fiyasko olarak nitelendirerek, 'Bu, hükümetin ortaya koyduğu ve Silahlı Kuvvetlerin imajı üzerinde ciddi etkileri olan inanılmaz bir karmaşadır' ifadelerini kullandı.

Yunanistan'da Yangınlar ve Patlamalar

Yunanistan, hem anakarada hem de adalarda günlerdir süren yangınları kontrol altına almak için mücadele ediyor. Yangınlar sonucu Yunan ordusuna ait bir cephanelikte patlamalar yaşandı. Patlamalar sonrası Yunanistan Savunma Bakan Yardımcısı Nikolaos Hardalias, cephane, patlayıcı ve akaryakıt depoları gibi alanların güvenliğine ilişkin olağanüstü denetim ve değerlendirmelerine başladı. Yunanistan Savunma Bakanlığı'ndan sansürsüz paylaşım Hardalias, Savunma Bakanı Nikos Dendias'ın talimatıyla Gümülcine'deki mühimmat deposu, Selanik'teki akaryakıt deposu ve Larissa'da incelemelerde bulundu. Bakanlığın internet sitesinde gerçekleştirilen temaslar hakkında paylaşılan basın açıklamasında 29 fotoğrafa yer verildi. Fotoğraflar arasındaki bir ayrıntı dikkatlerden kaçmadı. Gizli askeri tesislerin olduğu harita da diğer fotoğraflarla yanlışlıkla paylaşıldı. Haritanın adalardaki üslerle ilgili olduğu konuşuluyor. Silip tekrar paylaştılar Hata sonradan fark edilerek, söz konusu harita sansürlendi ve yeniden paylaşıldı. Bakan Yardımcısı Hardalias'ın, dikkatli bir şekilde haritayı incelediği görülüyor. Yunan basını, kaldırılan fotoğraf için 'Silahlı kuvvetlerin yakıt depolarını gösteriyor.' diye yazdı. Hardalias'ın ziyaretine ilişkin basın bültenini paylaşan yetkilinin, 'tehlikeli hatayı' telafi etmek için çabaladığı belirtildi.