Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yumurta Tüketimi ve Sağlık İlişkisi

Yumurta tüketimiyle ilgili bilinmesi gerekenler

Yayın Tarihi: 12.10.2023 13:43
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Yumurta Tüketimi ve Sağlık İlişkisi

Yumurtalarda Bol Protein Bulunur

Yumurtalarda bol miktarda protein bulunur ancak sindirime yardımcı olan lifleri yoktur. Lif eksikliği ise kabızlığa neden olur. Bu nedenle yumurtaları ıspanak, domates gibi lif oranı yüksek yiyeceklerle karıştırmanız daha doğru olabilir.

Yumurta Sarısının Kolesterol Düzeyine Etkisi

Yumurta tüketimiyle ilgili yapılan bir araştırmada, yumurta sarısının yüksek kolesterol düzeyine sahip olması nedeniyle yumurta tüketimini azaltmanın ömrü daha uzun bir hale getirebileceği kanıtlandı. Haftanın her günü yumurta yerine birkaç gün arayla tüketmek daha sağlıklı olabilir.

Akne ve Yumurta Tüketimi

Akne, progesteron hormonunun yüksek düzeyde olmasından kaynaklanır. Yumurta tüketimiyle vücuda fazladan hormon alınması akne oluşumunu tetikleyebilir. Yumurta tüketimine dikkat etmek önemlidir.

Yumurta ve Kalp Sağlığı

Yapılan bir araştırmaya göre yumurta tüketimi kalp hastalığından ölme riskini artırabilir. Yüksek kan kolesterol düzeyleri ve yüksek diyet kolesterol alımı da kalp hastalığı riskini artırır. Kalp sağlığını iyileştirmek için kolesterol alımını sınırlamak önemlidir.

Yumurta Hassasiyeti ve Alerji

Yumurta tüketiminden sonra şişkinlik, gaz gibi sorunlar yaşıyorsanız alerji testi yaptırmanız önemlidir. Yumurta intoleransı, yumurtadaki belirli bir elementin sindirilememesi ve vücutta parçalanamaması durumudur. Bu durum mide ağrısı, baş ağrısı gibi semptomlara neden olabilir.