Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yüksek Karlı Gizli Fon Dolandırıcılığı Davasında Gelişmeler

Dolandırıcılık davasında sanık Seçil Erzan'ın ifadeleri ve müştekilerin beyanları dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 20:23
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 20:23

Yüksek Karlı Gizli Fon Dolandırıcılığı Davasında Gelişmeler

Gizli Fon Dolandırıcılığı Davası Devam Ediyor

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" olarak bilinen dolandırıcılık davasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Dava, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürerken, tutuklu sanık Seçil Erzan, kendisine yöneltilen suçlamaları yanıtladı.

Sanık Erzan'ın Açıklamaları

Sanık Erzan, Fatih Terim ile hiçbir zaman "Fatih Terim fonu" olarak nitelendirilen bir durumdan bahsetmediğini belirtti. Erzan, "Bu insanların hepsi faizin hukuka aykırı yerden geldiğini biliyordu," diyerek, suistimal edilen ilişkilerin olduğunu iddia etti.

Müşteki İfadeleri

Davada dinlenen müştekilerden birisi 74 yaşındaki Sevim Sinih oldu. Sinih, tarlasını sattığını ve gelen parayı sanıklardan Nazlı Cana verdiğini ifade etti, "Seçil bana, 'Paran çoğalıyor Sevim abla.' dedi," dedi.

Mahkemede Tartışmalı Anlar

Duruşmada yaşanan gerginlikler arasında, gazeteci Lube Ayar'ın, duruşma salonunda yaşananları sosyal medya hesabında paylaşması ve bunun üzerine bir müşteki avukatı tarafından duruşma salonundan çıkarılması dikkat çekti.

İddianamenin Detayları

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, sanık Seçil Erzan'ın bir bankada müdür olarak çalıştığı, yüksek kar vadettiği fonla dolandırıcılık yaptığı öne sürülüyor. Sanığın 93 yıldan 305 yıla kadar hapsi istenirken, diğer sanıkların da 3 ile 98 yıl arasında ceza alması talep ediliyor.

 Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" diye bilinen 2'si tutuklu 8 sanığın yargılandığı...

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" diye bilinen 2'si tutuklu 8 sanığın yargılandığı dolandırıcılık davasında yeni müştekiler dinlenildi. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük ile tutuksuz yargılanan Rüya Sağır, Hüseyin Eligül, Atilla Yörük, Asiye Öztürk, Nazlı Can ve taraf avukatları katıldı.