Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yüzyılın Rekoru için Tarih Verildi: Dolar Sahipleri Sevindi

Eski Merkez Bankası Baş Ekonomisti Hakan Kara'nın açıklamalarıyla dolar sahipleri sevindi. Kara, Perşembe günü dolar kurunun tarihi zirveye çıkacağını söyledi. Enflasyon beklentileri karamsar, Temmuz ayında enflasyon rekor seviyeye çıkacak. Yatırımcılar enflasyon hesabını yapmalı.

Yayın Tarihi: 31.07.2023 14:04
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Yüzyılın Rekoru için Tarih Verildi: Dolar Sahipleri Sevindi

Kıyıda köşede doları olan yaşadı! Yüzyılın rekoru için tarih verildi

Sabah saatlerinde Özgür Demirtaş'tan gelen müjdeyle dolar sahipleri sevindi. Eski Merkez Bankası Baş Ekonomisti Hakan Kara, yüzyılın rekorunu kıracak dolar için tarih verdi. Dolar ve euro güne hareketli başladı ve vatandaşlar dolar alıp satmalı mı diye düşünmeye başladı. Hakan Kara'nın açıklamasıyla dolar sahipleri için büyük bir müjde geldi. Doların rekor kıracağı tarih çok yakın.

Enflasyon Rekor Kırabilir

Temmuz ayında enflasyon beklentileri oldukça karamsar. Tahminlere göre Temmuz ayında enflasyon rekor seviyeye çıkacak. Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon beklentisi de yükseldi. Bu durum Türkiye'nin kötü günler yaşayacağını gösteriyor.

Dolar Perşembe Günü Rekor Kıracak

Eski Merkez Bankası Baş Ekonomisti Hakan Kara'nın açıklamaları sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Kara, Perşembe günü dolar kurunun tarihi zirveye çıkacağını söyledi. Elinde doları olanlara satmama çağrısı yapan Kara, borcu olanların ise en geç Perşembe gününe kadar kapatması gerektiğini belirtti.

Yatırımcılara Uyarı

Enflasyonun rekor seviyeye ulaşması nedeniyle uzmanlar yatırımcıları uyarıyor. Yatırımlarını altın, dolar ve faize yönlendiren yatırımcıların enflasyon hesabını mutlaka yapmaları gerektiği vurgulanıyor.