Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yüz Egzaması: Nedenleri, Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Yüz egzaması, ciltte pul oluşumu ile kendini gösteren kronik bir cilt hastalığıdır. Kimyasal içerikli şampuanlar, stres, alerjik reaksiyonlar gibi faktörler yüz egzamasına neden olabilir. Yüz egzamasının belirtileri arasında pürüzlülük, kalın cilt katmanları, kaşıntı, soyulma ve kabarcıklar bulunur. Nemlendirici kullanmak, kaşıntıyı azaltmak, steroid kremler kullanmak ve tetikleyici faktörlerden kaçınmak egzamanın tedavisinde etkili yöntemlerdir. Doğal tedavi yöntemleri arasında nemlendirici kullanma, banyo yapma, su içme, makyaj yapmama ve doğal ürünler kullanma yer alır. Doktorunuzun önerdiği kremi kullanmak en etkili tedavi yöntemidir.

Yayın Tarihi: 17.10.2023 19:16
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Yüz Egzaması: Nedenleri, Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Yüz Egzaması: Nedenleri, Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Özellikle yüzde meydana geldiğinde insanı tedirgin eden görüntüler ve durumlar oluşturur. Kaşıntılı egzama sıklıkla kaşıma yoluyla yayılır. Yüz egzamasının yayılmasının nasıl önlenebileceği ve bu durumun nasıl tedavi edilebileceği hakkında bilgiler haberimizde..

Egzama Nedir?

Egzama ciltte pul oluşumu ile kendini göstermektedir. Kronik bir cilt hastalığı olarak tanımlanan egzama, bebeklikten yaşlılığa kadar ortaya çıkabilmektedir. Ciltte kalın tabaka oluşturur ve zamanla bu kalın deri kesilme, açılma, iz bırakma gibi pek çok istenmeyen duruma dönüşebilir.

Yüz Egzamasının Nedenleri

Yüz egzaması neden oluşur sorusuna cevap verebilmek için egzamaya neden olan faktörleri detaylı bir şekilde anlamak gerekir. İnsanların yaşadığı egzama çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkabilir. Kimyasal içerikli şampuanlar bazı kişilerde egzamaya neden olabilirken, strese bağlı egzama bazı kişilerde strese bağlı egzamaya neden olabilir.

Yüz Egzamasının Belirtileri

Yüz egzaması bazen diğer cilt problemleriyle karıştırılabilir. Egzama durumunu ayırt edebilmek için egzamanın belirtilerine bakmak gerekir. Cilt uzmanlarına göre yüz egzamasının belirtileri şunlardır: dudak ve elmacık kemikleri çevresinde pürüzlülük, kalın cilt katmanları, sık sık kaşınma ve kaşıma sonrası soyulma, cildin nem dengesinin bozulması, içi su dolu kabarcıklar.

Yüz Egzamasının Tedavisi

Yüz bölgesi hassas olduğu için egzamanın tedavisi kişinin cilt tipine bağlıdır. Nemlendirici kullanmak, kaşıntıyı azaltmak, steroid kremler kullanmak, tetikleyici faktörlerden kaçınmak gibi yöntemler egzamanın tedavisinde kullanılabilir.

Yüz Egzaması İçin Doğal Tedavi Yöntemleri

Yüz egzaması için doğal tedavi yöntemleri arasında nemlendirici kullanmak, banyo yapmak, su içmek, makyaj yapmamak, tıraş olmamak, doğal ürünler kullanmak gibi yöntemler bulunmaktadır.

Yüz Egzaması İçin Hangi Krem Etkilidir?

Herkesin cilt tipi ve egzamanın şiddeti farklı olduğu için doktorunuz size en uygun kremi önerir. Steroid içeren kremler genellikle egzamanın tedavisinde etkilidir.