Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yükselen Konut Maliyetleri ve Evsizlik Sorunu: Karavanlarda Yaşamak Zorunda Kalanlar

Yükselen konut maliyetleri ve yetersiz gelirler, Kaliforniya'da birçok insanın karavanlarda yaşamasına neden oluyor. Los Angeles County'de 75 binden fazla kişi evsizken, konut krizi giderek derinleşiyor. Evsizlik sorunu sadece Kaliforniya ile sınırlı kalmayıp, tüm ABD'de de büyük bir sorun haline gelmiştir.

Yayın Tarihi: 01.08.2023 07:44
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Yükselen Konut Maliyetleri ve Evsizlik Sorunu: Karavanlarda Yaşamak Zorunda Kalanlar

Tamara Hernandez ve Beau Beard: Karavanlarda Yeni Bir Başlangıç

Tamara Hernandez, evinin kirası yükseldiğinde bir karavana taşındı. Beau Beard da hapse girdikten sonra her şeyini kaybettiği için aynı kararı aldı. Bir zamanlar özgür yaşamın sembolleri olan bu karavanların, Golden State'te giderek yükselen bir konut krizinin olduğu Kaliforniya'da benzer birçok hikayesi bulunuyor. ABD'deki tüm evsizlerin üçte biri, eğer bir ülke olsaydı dünyanın en büyük 5. ekonomisine sahip olacak olan Kaliforniya'da yaşıyor.

Kaliforniya'da Evsizlik Krizi

Los Angeles Konut Hizmetleri Dairesi istatistikleri, yalnızca Los Angeles County'de 75 binden fazla kişinin evsiz olduğunu gösteriyor. Aynı istatistikler, giderek artan sayıda kişinin artık karavanlarda, minibüslerde veya arabalarda, Los Angeles ve yakın şehirlerdeki rastgele kamplarda yaşadığını da gösteriyor.

Konut Maliyeti ve Evsizlik

Los Angeles'ta ortalama kira, haziran ayında ayda 2 bin 950 dolara yükseldi. Evsizliği Sonlandırma Ulusal İttifakı tarafından yapılan bir araştırmaya göre, yükselen konut maliyetleri sorunu Kaliforniya ile sınırlı kalmadı. 2021'de ABD'deki 7 milyondan fazla Amerikalı gelirlerinin yüzde 50'den fazlasını konut kiraları için harcadı. Bu, 2007'den bu yana yüzde 25'lik bir artış anlamına geliyordu.

Karavanlarda Yaşamak: İşler ve İmkansızlıklar

Beau Beard, Venice kasabasındaki işlek, turistik plajın yakınındaki dar bir sokakta park halindeki karavanının işaret ederek, 'Buna gücüm yetiyor' dedi. Beard, yaklaşık 8 yıl önce hapisten çıktıktan sonra yeni bir başlangıç arayışıyla Kaliforniya'ya taşındı. Ancak işler umduğu gibi gitmedi. İşsizlik ve yaşlılık gibi faktörler, karavanlarda yaşamaya mecbur kalanların sayısını artırdı.

Karavan Toplulukları ve Zorluklar

Los Angeles'ta bulunan Jefferson Bulvarı boyunca park eden karavanlar, bir arada yaşayan insanların oluşturduğu bir topluluk haline gelmiştir. Ancak bu yaşam tarzının da zorlukları vardır. Kiraların yükselmesiyle birlikte, temel ihtiyaçları karşılamak bile zorlaşmıştır. Banyo yapmak için su ısıtmak, hor görülme hissi ve stres gibi sorunlarla karşılaşan insanlar, evsizlik sorununun acı gerçeğiyle yüzleşmektedir.