Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

YouTube, Yapay Zeka ile Videoların Özetini Çıkaracak

YouTube, yapay zekayı kullanarak videoların özetlerini çıkarmaya başlayacak. Bu özetler, içerik üreticilerin video açıklama kısmına yazdığı cümlelerin yerine geçmeyecek, sadece kullanıcılara ek bilgi sunmayı amaçlayacaktır. Yapay zeka, her bir videonun içeriğini kısaca özetleyecek ve böylece kullanıcılar izlemek isteyip istemediklerine karar verebilecekler. Bu özellik şu anda belirli İngilizce videolarda kullanılabilmektedir, ancak yakında tüm dilleri destekleyeceği tahmin edilmektedir.

Yayın Tarihi: 02.08.2023 21:07
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

YouTube, Yapay Zeka ile Videoların Özetini Çıkaracak

YouTube, Yapay Zeka ile Videoların Özetini Çıkaracak

YouTube, eğitimden eğlenceye, diziden belgesele kadar milyarlarca videoya ev sahipliği yapmaktadır. Ancak bu kadar çeşitlilik arasında kullanıcılar istedikleri içeriği bulmakta zorlanabilmektedir. Bu sorunu çözmek için Google, yapay zekayı kullanmaktadır. Google'ın geliştirdiği yeni teknoloji sayesinde YouTube videolarının özetleri çıkarılacak. Bu özetler, içerik üreticilerin video açıklama kısmına yazdığı cümlelerin yerine geçmeyecek, sadece kullanıcılara ek bilgi sunmayı amaçlayacaktır.

YouTube Videolarını Yapay Zeka Özetleyecek

Örneğin, akıllı telefon teknolojisi ile ilgili bir video izlemek istediğinizi düşünelim. YouTube'da bu konuda yüzlerce hatta binlerce video bulabilirsiniz. Ancak her videonun içerdiği bilgiler farklı olabileceğinden hangisini izleyeceğinize karar vermek zor olabilir. İşte YouTube'un yeni özelliği burada devreye girecek. Yapay zeka, her bir videonun içeriğini kısaca özetleyecek ve böylece videoda neyle karşılaşacağınızı anlayıp izlemek isteyip istemediğinize karar verebileceksiniz. Video özetleri hem arama hem de izleme kısmında görünecektir.

Belli Videolarda Aktif

Yapay zeka ile oluşturulan video özetleri şu anda yalnızca belirli İngilizce videolarda kullanılabilmektedir. Ancak önümüzdeki günlerde Türkçe dahil olmak üzere tüm dilleri destekleyebileceği tahmin edilmektedir. Google, yeni özelliği 31 Temmuz tarihli destek sayfasında duyurmuştur. Bu özetleri izleme ve arama sayfalarında görebilirsiniz. Ancak bu deney sınırlı sayıda video ve izleyici ile yapılmaktadır.

Kaynak: The Verge