Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

YouTube Shorts: TikTok Rakibi YouTube, Shorts Videolarını Ekledi

TikTok'un milyarlara ulaşan izlenme sayıları pek çok uygulamayı dikey videoları bünyesine dahil etmeye zorladı. YouTube da bu trende ayak uydurarak Shorts videolarını ekledi ve yeni özellikler geliştiriyor. Google, yatay videoları dikey içeriklere dönüştürmek için bir araç üzerinde çalışıyor. Ayrıca, Shorts için canlı videoların ön izlemeleri ve seslerin kaydedilip başka içeriklerde kullanılması gibi özellikler de test ediliyor.

Yayın Tarihi: 03.08.2023 07:45
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

YouTube Shorts: TikTok Rakibi YouTube, Shorts Videolarını Ekledi

TikTokun milyarlara ulaşan izlenme sayıları pek çok uygulamayı bünyesine kısa ve dikey videoları dahil etme zorunluluğunda bıraktı.

Instagramın ardından çok direnemeyen YouTube da bünyesine Shorts videolarını ekledi.

DİKEY VİDEOLARDA DAHA PRATİK KULLANIM SUNULACAK

YouTube uygulamasını açan herkesi direkt karşılayan bu Shorts videoları için yeni özellikler de geliştiriliyor. Google, YouTube için yatay videoları dikey içeriklere dönüştürmek adına bir aracın testlerini yapıyor. Bu araç sayesinde kullanıcılar yatay videolarından kolay bir şekilde dikey videolar çıkartabiliyor.

Shorts için aynı zamanda canlı videoların ön izlemelerini eklemeyi test eden platform, videolarda kullanılan seslerin alınmasını ve başka içeriklerde kullanılması için kaydedilmesini deniyor. YouTube Shortstan bağımsız olarak yapay zeka temelli video özetleme özelliğiyle gündeme gelmişti.