Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

YouTube, Kütüphane Sekmesini Kaldırarak Siz Sekmesini Kullanıma Sunuyor

Google'a ait video platformu YouTube, mobil Android uygulamasında önemli bir yeniliği test ediyor. Şirket, kullanıcı deneyimini daha fazla geliştirmek amacıyla Kütüphane sekmesini kaldırarak Siz sekmesini kullanıma sundu. Kullanıcılar Siz sekmesine gittiklerinde ilk olarak kanal bilgilerinin yanı sıra hesap değiştirme, Google Hesaplarını yönetme ve Gizli modu başlatma gibi işlemleri yapabilecekleri bir hızlı erişim düğmesiyle karşılaşacak. Uygulamanın ayarlarına da artık bu sayfaya özel bir çark simgesi aracılığıyla hızlı bir şekilde erişilebiliyor. YouTube Müzik'te de değişiklik yapıldı. Artık kullanıcılar, müzik videolarına doğrudan uygulama içinden yorum yazabilecek ve diğer yorumları okuyabilecekler.

Yayın Tarihi: 02.10.2023 10:55
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

YouTube, Kütüphane Sekmesini Kaldırarak Siz Sekmesini Kullanıma Sunuyor

Google'a ait video platformu YouTube, mobil Android uygulamasında önemli bir yeniliği test ediyor. Şirket, kullanıcı deneyimini daha fazla geliştirmek amacıyla Kütüphane sekmesini kaldırarak Siz sekmesini kullanıma sundu.

9to5Google sitesinin haberine göre, kullanıcıların içeriklere daha hızlı ve kolay erişebilmesini sağlayacak olan yeni Siz sekmesi, önceki hesap menüsü ve Kütüphane işlevlerini birleştirerek kanal bilgilerini, hesap ayarlarını ve daha fazla ayarı kolayca yönetmeyi sağlayacak.

Profil Fotoğrafı Taşındı

Kullanıcıların profil avatarı artık sağ üst köşede değil, alt çubukta yer alacak. Bu avatar Siz sekmesinde görünecek. Daha önce YouTube'un mobil uygulamasındaki sağ üst tarafta bulunuyordu. Avatara tıkladığınızda YouTube Premium ayarları, Google ayarları gibi seçeneklerin olduğu menü açılıyordu. Kullanıcılar Siz sekmesine gittiklerinde ilk olarak kanal bilgilerinin yanı sıra hesap değiştirme, Google Hesaplarını yönetme ve Gizli modu başlatma gibi işlemleri yapabilecekleri bir hızlı erişim düğmesiyle karşılaşacak. Uygulamanın ayarlarına da artık bu sayfaya özel bir çark simgesi aracılığıyla hızlı bir şekilde erişilebiliyor. Ve böylece kullanıcılara, hesap tercihlerine hızlı bir şekilde ulaşma olanağı sunuluyor.

YouTube Müzik'i de Unutmadı

YouTube'ya ek olarak Google, Spotify ve Apple Müzik rakibi YouTube Müzik'te de değişiklik yaptı. Şu Anda Çalıyor ekranını güncelledi. Artık kullanıcılar, müzik videolarına doğrudan uygulama içinden yorum yazabilecek ve diğer yorumları okuyabilecekler.