Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yoldan Karşıya Geçen Dev Anakonda ve Peşindeki Yılanlar

Yoldan karşıya geçmeye çalışan dev bir anakonda görenler şoke oldu. Daha sonra peşinden gelen çok sayıda erkek yılanı da görünce herkes bir yandan çığlık atarken bir yandan da cep telefonu kameralarını açtı. Cüsseli dişi anakondanın peşinden 5 erkeğin olduğu görüldü. Dişi anakondalar, erkeklere göre çok daha büyük oluyor. Bu yüzden çok daha büyük avlara odaklanırlar. Biyolog Willianils Pessoa, 'Yılanların ebeveyn bakımı yoktur. Anakonda doğrurur ve yavruların her biri kendi yoluna gider, anne de başka bir yoldan gider. Brezilya'nın herhangi bir yerinde birden fazla yılanı yan yana görürseniz büyük ihtimalle ya çiftleşiyorlardır ya da üreme dönemindedirler' diye konuştu. Sıra dışı bir yaban hayatı deneyimi yaşayan öğrenciler 6 metre uzunluğundaki anakondayı daha küçük yılanların takip ettiğini fark etti. Bunlar yavruları mı yoksa onunla çiftleşmek isteyen erkekler mi bilinmiyor. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde dev anakondanın heybeti dikkat çekti. Anakondaların yavrularına ebevey

Yayın Tarihi: 02.10.2023 13:00
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Yoldan Karşıya Geçen Dev Anakonda ve Peşindeki Yılanlar

Yoldan Karşıya Geçen Dev Anakonda ve Peşindeki Yılanlar

Yoldan karşıya geçmeye çalışan dev bir anakonda görenler şoke oldu. Daha sonra peşinden gelen çok sayıda erkek yılanı da görünce herkes bir yandan çığlık atarken bir yandan da cep telefonu kameralarını açtı.

Cüsseli dişi anakondanın peşinden 5 erkeğin olduğu görüldü. Dişi anakondalar, erkeklere göre çok daha büyük oluyor. Bu yüzden çok daha büyük avlara odaklanırlar.

Biyolog Willianils Pessoa, 'Yılanların ebeveyn bakımı yoktur. Anakonda doğrurur ve yavruların her biri kendi yoluna gider, anne de başka bir yoldan gider. Brezilya'nın herhangi bir yerinde birden fazla yılanı yan yana görürseniz büyük ihtimalle ya çiftleşiyorlardır ya da üreme dönemindedirler' diye konuştu.

Dev Anakonda ve Peşindeki Yılanlar Görüntülendi

Sıra dışı bir yaban hayatı deneyimi yaşayan öğrenciler 6 metre uzunluğundaki anakondayı daha küçük yılanların takip ettiğini fark etti. Bunlar yavruları mı yoksa onunla çiftleşmek isteyen erkekler mi bilinmiyor.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde dev anakondanın heybeti dikkat çekti. Anakondaların yavrularına ebeveyn bakımı sağlayıp sağlamadığı konusunda bilimsel bir netlik yok. Ancak genelde erkeklerden daha büyük olan dişi anakondaların ikincillerin onları takip etmesini sağlayan bir hormon salgıladıkları biliniyor.

Anakonda Türleri

Bilinen anakonda türleri şöyle:

  • Yeşil Anakonda: En çok görülen tür olup yeşil rengi ve büyüklüğüyle ayırt ediliyor.
  • Sarı Anakonda: Sarı rengiyle dikkat çeken bu anakondanın daha farklı bir coğrafyaya dağıldığı biliniyor.
  • Beni Anakonda: Daha yakın zamanda keşfedilen bu tür Bolivya'nın Beni bölgesinde yaşıyor ve halen esrarengiz kabul ediliyor.
  • Dechaunsee Anaconda'sı: Peru'da görülen bu tür koyu bir renge sahip.