Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yolcu Otobüsü Uçuruma Yuvarlandı: 18 Ölü

Meksika'nın Nayarit eyaletinde meydana gelen trafik kazasında bir yolcu otobüsü uçuruma yuvarlandı ve 18 kişi hayatını kaybetti. Kazada 3'ü çocuk olmak üzere toplamda 18 kişi öldü, 20 kişi yaralandı. Otobüsün Tijuana'ya gitmek üzereyken şarampole yuvarlandığı belirtildi. Kazanın nedeni sürücünün virajı hızlı alması olarak düşünülüyor. Bu, son zamanlarda Meksika'da yaşanan bir dizi feci kaza olayından biri.

Yayın Tarihi: 04.08.2023 13:20
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Yolcu Otobüsü Uçuruma Yuvarlandı: 18 Ölü

Yolcu Otobüsü Uçuruma Yuvarlandı: 18 Ölü

Meksika polisi, ülkenin Nayarit eyaletinde meydana gelen trafik kazasında 18 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Meksika’nın Nayarit eyaletinde dün meydana gelen trafik kazasında bir yolcu otobüsü uçuruma yuvarlandı.

Polis kazada 3’ü çocuk olmak üzere 18 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Nayarit eyaleti valiliği, dün sabaha karşı uçuruma yuvarlanan yolcu otobüsünün içindeki 42 kişiyle birlikte başkent Meksiko’dan yola çıktığını ve Tijuana kentine doğru gitmekte olduğunu açıkladı.

Yetkililer, 3’ü çocuk olmak üzere 18 kişinin kazada yaşamını yitirdiğini ve yaralıların hastenede tedavi altına alındığını ifade etti.

Otobüsün Tijuana'dan sonra sınırı geçerek ABD'ye gitmek üzere planlandığını belirten yetkililer, yolcular arasında Afrika'daki çeşitli ülkelerden ve Dominik Cumhuriyeti'nden yolcular da olduğunu belirtti. Otobüs şoförünün tedavi sonrasında gözaltına alındığı ve kazanın nedeninin soruşturulduğu kaydedildi.

Katliam gibi kaza Meksika’nın batısındaki Nayarit eyaletinin başkenti Tepic’te yaşandı…

Barranca Blanca yakınlarında bir yolcu otobüsü, otoyolda kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.

18 ölü, 20 yaralı

Ülkenin kuzey sınırında bulunan Tijuana kentine doğru seyrettiği ifade edilen ve 42 yolcusu bulunan otobüsün şarampole yuvarlanması sonucu 3'ü çocuk 18 kişi hayatını kaybetti. Yaralanan 20 kişinin tedavisi hastanede devam ederken, 1 yaralının durumunun kritik olduğu açıklandı.

'Virajı hızlı aldı' iddiası

Olayın ardından Hindistan, Dominik Cumhuriyeti ve Afrika uyrukluların bulunduğu otobüsün sürücüsü gözaltına alındı. Kazanın, sürücünün virajdan hızla dönmesi sonucu yaşanmış olması üzerinde duruluyor.

Art arda feci kazalar

Geçtiğimiz ay da ülkenin güneyindeki Oaxaca eyaletinde yaşanan otobüs kazasında 29 kişi hayatını kaybetmişti. Şubat ayında da ABD’nin güneyinde göçmenleri taşıyan bir otobüsün kaza yapması sonucu 17 kişi yaşamını yitirmişti.