Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

YÖK Başkanı Erol Özvar, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nin Önemini Vurguladı

Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nin bilim işbirlikleri açısından kritik bir adım olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 11:01
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 11:01

YÖK Başkanı Erol Özvar, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nin Önemini Vurguladı

YÖK Başkanı Özvar'dan Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'ne Değerlendirme

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nin (TAÜ) açılışı vesilesiyle Bakü'de gerçekleştirilen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Özvar, bu üniversitenin Türkiye ile Azerbaycan arasındaki dostluk ilişkilerinin bilime yansıyan somut bir örneği olduğunu belirtti.

Önemli Proje: Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi

Özvar, "Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi, cumhurbaşkanlarımız Recep Tayyip Erdoğan ve İlham Aliyev'in ortak iradeleriyle gerçekleştirilen kritik bir projedir. Bu üniversite, iki ülkenin bilim ve teknoloji alanındaki işbirliğinin nişanelerinden birisidir," dedi. Ayrıca, TAÜ'nün Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Hacettepe Üniversitesi gibi köklü Türk üniversitelerinin programları ile faaliyet göstereceğini aktardı.

Yüksek Başarı ve Gelecek Hedefleri

Özvar, TAÜ'ye yaklaşık 90 Azerbaycanlı öğrencinin yüksek puanlarla kayıt yaptırmasının sevindirici bir gelişme olduğunu ifade etti. Özvar, "Bu üniversitenin Türk dünyasında yükseköğretim alanındaki işbirliklerini artıracak önemli bir örnek olacağına inanıyoruz," şeklinde konuştu.

Uluslararası İşbirlikleri ve Hedefler

Türk ve İslam dünyasındaki pek çok ülke ile işbirliği içinde olmayı hedeflediklerini belirten Özvar, "Dost ve kardeş ülkeler arasında öğretim elemanı ve öğrenci hareketliliği, ortak diploma programları gibi uygulamalar, toplumları daha da yakınlaştıracaktır," dedi. Ayrıca, bilim ve teknoloji alanındaki işbirliklerinin güçlenmesi için çaba gösterdiklerini ve bu alanda güçlerini birleştirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Önemli Bir Mutabakat Zaptı

19 Şubat 2024 tarihinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in huzurunda, Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanlığı ile YÖK arasında Türkiye-Azerbaycan Üniversitesinin kuruluşuna ilişkin bir mutabakat zaptı imzalanmıştı. Bu üniversitede eğitim alanında nitelikli insan gücü yetiştirilmesi ve iki ülkenin bilimsel araştırma potansiyelinin birleştirilmesi hedefleniyor.

YÖK tarafından belirlenen köklü Türk üniversitelerinin ön lisans, lisans ve lisansüstü programları ile eğitim verecek olan Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi, yeni yükseköğretim modeli olarak uluslararası öğrencilere de hitap edecek.

 Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nin...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nin (TAÜ) faaliyete başlaması münasebetiyle geldiği Bakü'de basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.