Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yoğurt ve Balın Bağışıklık Sistemine Faydaları

Yoğurt ve bal, bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve vücudun enerji almasına yardımcı olur. Yoğurt probiyotikler içerirken, bal antioksidanlar ve mineraller içerir. Bu iki besin bir araya geldiğinde bağırsak sağlığı ve bağışıklık sistemi için çok faydalıdır. Yoğurt ve bal karışımının düzenli tüketimi kalp sağlığını korur, kilo yönetimine yardımcı olur ve kolesterol seviyesini düşürür.

Yayın Tarihi: 01.11.2023 15:19
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Yoğurt ve Balın Bağışıklık Sistemine Faydaları

Bağışıklık Sistemi ve Yoğurt

Bağışıklık sistemi; vücudun hastalıklarla savaşarak sağlıklı kalmasını sağlar. Yoğurt, iyi bir protein ve kalsiyum kaynağıdır. İçerdiği probiyotikler sayesinde bağışıklık fonksiyonun ve sindirimin iyileştirilmesine destek olur, zararlı bakterilerden kaynaklanan enfeksiyonlara karşı korur. Yoğurt; enfeksiyon ve hastalıklarla mücadele eden T hücrelerinin aktif hale gelmesini ve daha güçlü olmasını sağlar. İçeriğinde yer alan faydalı bakteriler, mikroplarla mücadele eder ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkili olur.

Balın Bağışıklık Sistemine Etkisi

Balın içeriğinde yoğun miktarda C vitamini ve folat yer alır. Bu özellikleri sayesinde yoğurtla bir araya gelerek bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar ve vücuda enerji verir, sinirli ruh halinin sakinleşmesine yardımcı olur. Hem yoğurt hem de bal, sindirime yardım eden ve bağırsakların sağlıklı olmasını sağlayan maya ve canlı bakterilerin oluşturduğu iyi bakteri olan probiyotikleri içerirler. Balda yer alan antioksidan vücudun iltihaptan korunmasını sağlar. Bal, içeriğinde çok fazla mineral bulundurduğu için adeta doğal antibiyotiktir. Vücutta meydana gelen iltihap; kalp sağlığı, otoimmün rahatsızlıklara ve kansere yol açabilir. Balın antimikrobiyal özelliği bulunur bu sayede yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olur ve mide problemlerinin azalmasını destekler. Bal, antibakteriyel ve antienflamatuar içerdiği için öksürüğün bastırılmasını sağlar ve boğazı yumuşatır. Üst solunum enfeksiyonu yaşayan kişilerin bal tüketmesi öksürüğün engellenmesine yardımcı olur, soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara karşı iyi gelir. Baldaki antioksidanlar, vücudun iltihaplanmasının önüne geçer ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağlar. Pinocembrin isimli antioksidanı içerir bu sayede beyin fonksiyonlarının korunması ve iyileştirilmesine destek olur.

Yoğurt ve Bal Karışımının Faydaları

Bu kür için bir kase yoğurdun içerisine bir kaşık bal ekleyerek karıştırın. Yoğurdun içeriğinde yer alan fosfor, potasyum, çinko, A, B ve E vitaminleri yer alır ve kalp damar hastalıklarına karşı korur. Yoğurt ve baldan oluşan bu kür ise faydalarının hızlı bir şekilde vücuda karışmasını destekler. Bu sebeple haftada bir gün yoğurt ve ballı karışımı tüketmek faydalı olabilir. Yoğurt, yüksek miktarda protein içerir bu sayede kasların desteklenmesini sağlar. Protein içeriği sayesinde tüketildikten sonra, uzun süre boyunca tokluk hissi oluşturur böylece sağlıklı bir şekilde kilo yönetimine yardımcı olur. Yoğurdun içeriğinde yer alan kalsiyum ve faydalı bileşenler, kan kolesterol seviyesinde düşüş yaşanmasını destekler. Yoğurt tüketmek; kalp damar hastalıklarına karşı kişiyi korur, yüksek kolesterol ve yüksek tansiyon gibi hastalıklara karşı koruma sağlayabilir.