Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

YÖK Personel Alımı İlanı ve Başvuru Şartları

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, sözleşmeli bilişim personeli alımı için ilan yayımladı. Başvurular başladı ve adaylardan en az 70 KPSS puanı şartı aranıyor. YÖK, alınacak personellere en düşük 49 bin TL en yüksek 74.622 TL maaş ödeyecek.

Yayın Tarihi: 27.10.2023 15:09
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

YÖK Personel Alımı İlanı ve Başvuru Şartları

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, personel alımı için ilan yayımladı

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacağını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, başvurular başladı ve adaylardan en az 70 KPSS puanı şartı aranıyor. YÖK, alınacak personellere en düşük 49 bin TL en yüksek 74.622 TL maaş ödeyecek.

Başvuru Süreci ve Gerekli Belgeler

Başvurular, www.yok.gov.tr adresinde yer alan ilandaki başvuru formunun doldurulmasıyla yapılabilecek. Başvuru için gerekli belgeler arasında başvuru formu, lisans diploması veya mezuniyet belgesi, KPSS P3 sonuç belgesi, mesleki tecrübeyi gösterir belge, yabancı dil bilgisi seviyesini gösteren belge, özel şartlarda istenilen tecrübeleri ve sertifikaları gösteren belgeler, özel şartlarda istenilen adayın bilgi sahibi olduğunu kanıtlayan belge ve erkek adaylar için askerlik durumunu gösteren belge bulunuyor.

Başvuru Şartları

Başvurular için adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde yazılı genel şartları taşıması gerekiyor. Ayrıca erkek adaylar için askerlik durumuna ilişkin belge sunulması gerekiyor. Farklı pozisyonlara başvuran adayların ise belirli eğitim bölümlerinden mezun olmaları ve belirli programlama dillerini bilme şartını sağlamaları gerekiyor.

Ücret ve Ödemeler

Sözleşmeli bilişim personeline ödenecek aylık brüt sözleşme ücreti tavanı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre belirleniyor. Ayrıca ilave ödemeler de yapılabiliyor. Gerçeğe aykırı beyanda bulunan adayların atamaları iptal edilecek ve ücret ödemeleri geri alınacak.