Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yeşilçam'ın Kötü Adamı Bilal İnci ve Ailesi

Yeşilçam'ın kötü adamı Bilal İnci'nin hayatı ve ailesi hakkında bilgiler.

Yayın Tarihi: 30.10.2023 18:59
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Yeşilçam'ın Kötü Adamı Bilal İnci ve Ailesi

Yeşilçam'ın kötü adamı Bilal İnci

29 Eylül 1936 tarihinde Adana'da dünyaya geldi. Oyunculuğu ve yönetmenliği ile tanınan Bilal İnci, sinemaya ağabeyi sayesinden yöneldi.

Bir Türke Gönül Verdim, Ala Geyik, Büyük Yemin, Beyaz Mendil, Babanın Oğlu gibi filmler oynadığı yapımlardan yalnızca birkaçı. Oynadığı rollerde çoğunlukla karakterleri gaddar, kötü adam ve zalimdir.

Usta oyuncu 15 Ekim 2005'te İstanbul Beyoğlu'nda otel odasındayken kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Bilal İnci, izleyicilerden gelen olumsuz tepkilere dayanamayarak bir süre oyunculuğa ara verdi ve ülkeyi terk etmişti. Küfür dolu mektuplar okuduğunu söyleyen Bilal İnci, o dönem yaşadığı bunalımı ise şu şekilde anlatmıştı: 'Ben seyircime bir şey veriyorsam ve onlar da bunu anlamıyorsa ben bu mesleği yapmam.'

Bilal İnci'nin Kızı Selvi Boylum Al Yazmalım Filminde

Bilal İnci'nin kızı Selvi Boylum Al Yazmalım filminde Türkan Şoray'ın oğlu Samet olarak izleyici karşısına çıkan Elif İnci'den başkası değil. Elif İnci; Kara Para Aşk, Vizontele Tuuba, Dudaktan Kalbe ve Sakarya Fırat gibi yapımlarda kamera karşısına geçti. İnci, oyunculuk kariyerini halen sürdürüyor.

Bilal İnci'nin Torunu Ayça İnci

Bilal İnci'nin torunu da herkesin tanıdığı ünlü bir oyuncu çıktı. Akasya Durağı dizisinde 'şoför Leyla' karakteriyle hafızalara kazınan Ayça İnci'nin babası Murat İnci'dir. Bilal İnci ise Murat İnci'nin babasıdır. İşte Bilal İnci'nin torunu Ayça İnci...

Bilal İnci'nin Diğer Torunu Ayçin İnci

Bilal İnci'nin diğer torunu ise yine oyuncu Ayçin İnci'dir. Ayçin İnci ve Ayça İnci kardeşler...