Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yeşil Erik: Lezzeti ve Faydaları ile Sevilen Bir Meyve

Erik hem muhteşem lezzeti hem de faydaları ile çok seviliyor. Fakat bununla birlikte nasıl yediğiniz de oldukça önemli. Yeşil erik, bağışıklığı güçlendirmesi, sindirim sistemini düzeltmesi ve cilt sağlığına olan faydalarıyla bilinir. Tuzlanarak tüketmek ise zararlı olabilir. Yeşil eriğin faydaları arasında yaşlanma karşıtı etkisi, kemik sağlığını iyileştirmesi ve sindirim sistemini düzenlemesi yer alır.

Yayın Tarihi: 01.08.2023 10:59
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Yeşil Erik: Lezzeti ve Faydaları ile Sevilen Bir Meyve

Erik ve Faydaları

Erik hem muhteşem lezzeti hem de faydaları ile çok seviliyor. Fakat bununla birlikte nasıl yediğiniz de oldukça önemli. Farkında olmadan kendinize büyük zarar veriyor olabilirsiniz.

Kendine özgü ekşi tadı, tek lokmada tüm ağzınızda dağılan dokusu ile yeşil erik, her yaştan insanın favorisi. Üstelik bağışıklığı güçlendirmesi ve sindirim sistemini düzeltmesi ise faydalarından yalnızca birkaçı.

Yeşil Erik Nasıl Tüketilmeli?

Yeşil erik tezgahlarda yerini almaya başladığı günden bu yana sıklıkla her eve giriyor. Fakat lezzetini artırdığı gerekçesiyle tuzlanarak yenilen yeşil erik, aslında oldukça zararlı bir öğüne dönüşebiliyor. Bu nedenle yeşil erik tüketirken tuzlamamak, sade tüketmek, oldukça faydalı.

Yeşil Erik'in Faydaları

Yaşlanma karşıtı özelliği sayesinde yeşil erik, cildi yenilirken aynı zamanda cilt lekelerini de giderir. Bağ dokusunu yenileyerek sarkmalara ve kırışıklıkları önlerken cilt tonu eşitsizliği üzerinde de önemli etkileri bulunur. Kalsiyum emilimini üst düzeye çıkaran yeşil erik, kemik ve diş sağlığınızı iyileştirebilir. Yüksek lif oranı sayesinde sindirim sisteminin hızlanmasını sağlayarak daha iyi bir sindirim süreci yaşamanızı sağlar. Ayrıca bu sayede sağlıklı bir diyet yapmak isteyenlerin de en iyi ara öğün seçeneklerinden birini oluşturuyor. İçeriğinde A, C vitaminleri, lif, potasyum gibi zengin yapısı, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, serbest radikallere meydan okuyarak kalp-damar hastalıklarından nezleye, kanserden yaşlanmaya kadar birçok sağlık sorununa karşı koruyucudur.