Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yerli ve Yabancı Tenisçiler Erciyes'te Güç Depoluyor

Yüksek irtifa kampı yapan tenisçiler, Erciyes Dağı'ndaki kortlarda performanslarını artırıyor.

Yayın Tarihi: 19.10.2024 12:22
Güncelleme Tarihi: 19.10.2024 12:22

Yerli ve Yabancı Tenisçiler Erciyes'te Güç Depoluyor

Erciyes'te Tenis Kampı

Erciyes Kayak Merkezinde, Türkiye'nin ilk yüksek irtifa tenis kortları yerli ve yabancı tenisçilerin uğrak yeri haline geldi. Anastasiia Gureva gibi sporcular, burada güç depoluyor.

Yüksek İrtifa ve Performans Artışı

Berfu Cengiz, Erciyes Dağı'nın eteklerinde 2300 metre rakımda antrenman yapmanın önemli faydalar sağladığını belirtti. "Bu ortamda dayanıklılığım artıyor," diye ekleyen Cengiz, kampının gelecekteki turnuvalar için kendisine avantaj sağlayacağını vurguladı.

Anastasiia Gureva'nın Deneyimleri

Rus tenisçi Anastasiia Gureva ise yüksek irtifada oynamanın zorluklarını ilk elle deneyimleme fırsatı buldu. 1200 metre rakımda daha önce antrenman yapmış olan Gureva, "İlk başta nefes almakta zorlandım, ancak sonra uyum sağladım," dedi.

Deniz Dilek'in Görüşleri

Kamp alanında yer alan Deniz Dilek, bu deneyimin Türkiye'de bir ilk olduğunu ve zihinsel ile fiziksel dayanıklılığa katkıda bulunduğunu dile getirdi. "Burası, antrenmanlarımın sonunda Antalya'daki müsabakalarıma hazırlanmam için önemli bir fırsat sunuyor," şeklinde konuştu.

Erciyes Kayak Merkezi'nde kurulan Türkiye'nin ilk yüksek irtifa tenis kortlarında yerli ve yabancı...

Erciyes Kayak Merkezi'nde kurulan Türkiye'nin ilk yüksek irtifa tenis kortlarında yerli ve yabancı sporcular güç depoluyor. Tenisçiler, Erciyes Dağı'nın eteklerinde 2 bin 300 rakımda kurulan kortlarda performanslarını artırmak için kamp yapıyor.