Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yenilenmiş Akıllı Telefon Girişimi Mobilfon Yatırım Aldı

Yerli girişim Mobilfon, Turkcell Yeni Teknolojiler Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'ndan yatırım aldığını duyurdu. Mobilfon, yenilenmiş akıllı telefonlar ve diğer elektronik cihazları ekonomiye kazandırmayı hedefliyor. Yıllık 100 milyon doları bulmayı hedefleyen girişim, istihdam ve mağazalaşmayı da öncelikli hedefleri arasına aldı.

Yayın Tarihi: 09.08.2023 00:23
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Yenilenmiş Akıllı Telefon Girişimi Mobilfon Yatırım Aldı

Yenilenmiş Akıllı Telefon Girişimi Mobilfon Yatırım Aldı

Yenilenmiş akıllı telefonlara odaklanan yerli bir girişim olarak karşımıza çıkan Mobilfon, Turkcell Yeni Teknolojiler Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'ndan yatırım aldığını duyurdu. Mobilfon, cep telefonu, tablet, dizüstü bilgisayar, akıllı saat ve tüketici elektroniği kategorisindeki tüm cihazları yenileyerek ekonomiye kazandırmayı hedefliyor. Yıllık 100 milyon doları bulmayı hedefleyen girişim, yenilenmiş teknoloji pazarında öncü konumunu güçlendireceğini belirtti.

Yenileme Merkezi ve Yenileme Yetki Belgesi

Mobilfon, Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. aracılığıyla Turkcell Yeni Teknolojiler Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'ndan yatırım aldı. Bu yeni yatırımla birlikte Mobilfon, istihdam ve mağazalaşmayı öncelikli hedefleri arasına aldı. Türkiye'de her yıl milyonlarca cep telefonu, tablet, bilgisayar ve akıllı saat satışı gerçekleşiyor. Yüksek fiyatlar nedeniyle birçok tüketici yeni ürünleri satın almakta güçlük çekiyor. Bu nedenle yenilenmiş telefon kategorisi büyük bir ilgi görüyor. Mobilfon, 12 ay taksit ve 1 yıllık garanti seçeneği sunarak tüketicilere ekonomik ve güvenilir bir seçenek sunuyor.

İstihdam ve Mağazalaşma Hedefi

Mobilfon Genel Müdürü İlker Tekin, yatırımın Mobilfon'a olan güveni ortaya koyduğunu belirtti. İleride diğer yatırımcıların da ilgisinin artacağını düşündüklerini söyleyen Tekin, ayrıca franchise modeliyle mağazalaşma adımları atacaklarını ve cep telefonu sahibi tüketicilerin cihazlarını değerinde Mobilfon'a satarak ekonomilerine katkı sağlayabileceklerini ifade etti. Ayrıca, telefon almak isteyenlerin de uygun koşullarda Mobilfon ürünlerine sahip olabileceklerini belirtti.

Sektöre Ekonomik Katkı

Türkiye'de cep telefonu abone sayısının 91 milyonu geçtiğini ve akıllı telefon kullanımının abonelerin yüzde 95'ini kapsadığını açıklayan İlker Tekin, sektör olarak yılda 100 milyon dolar değerindeki telefon, tablet, bilgisayar, akıllı saat gibi ürünleri ekonomiye yeniden kazandırma potansiyeline sahip olduklarını belirtti.