Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yeni Yerli Elektrikli Otomobil RKS Satışa Çıktı

Elektrikli otomobillerin yaygınlaşması sayesinde, Türkiye’de otomobil üretimi yapan marka sayısı da arttı. TOGG’un öncülük ettiği kulvarda yeni yerli markalar yeşermeye devam ediyor. Hatta TOGG’un ardından yeni yerli otomobiller de bir bir satışa çıkıyor. RKS, yıllardan beri elektrikli motorlar üreten bir şirket olup, şimdi elektrikli otomobiliyle de pazarda yer alacak. RKS'nin mini otomobili Citröen Ami tarzında ve 300 bin TL gibi uygun bir fiyattan satışa sunulacak. Şehir içi kullanıma uygun olan araç, maksimum 45 km/s hıza sahip ve yaklaşık olarak 70 km menzil sunuyor. Ayrıca dijital gösterge olarak kullanılan geri görüş kamerası da bulunuyor. Otomobil, rampalarda ve yük varken performans açısından zayıf olsa da tek başınıza kullanıyorsanız rahatlıkla sürebilirsiniz.

Yayın Tarihi: 15.09.2023 02:58
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Yeni Yerli Elektrikli Otomobil RKS Satışa Çıktı

Elektrikli otomobillerin yaygınlaşması sayesinde, Türkiye’de otomobil üretimi yapan marka sayısı da arttı.

TOGG’un öncülük ettiği kulvarda yeni yerli markalar yeşermeye devam ediyor. Hatta TOGG’un ardından yeni yerli otomobiller de bir bir satışa çıkıyor.

Bilindiği üzere söz konusu elektrikli motorlar olduğunda Türkiye önemli bir Pazar payına sahip. Çünkü ülkemizde yıllardır elektrikli motorlar üretilmekte. Bunun temel nedeni, elektrikli motor üretiminin, içten yanmalı motor üretimine kıyasla çok daha basit olması.

Elektrikli motor yapı itibariyle bütüncül bir şekilde karşımıza çıkıyor. Yani içten yanmalı motorlarda olduğu gibi geniş ve karmaşık bir yapı bütününe sahip değil. Bu sebepten ötürü de elektrikli motor üreten şirketler, basit bir şekilde elektrikli otomobil üretebiliyorlar.

RKS Yeni Yerli Elektrikli Otomobil

TOGG’un öncülük ettiği yerli elektrikli otomobil pazarında artık yeni bir isim daha var. RKS. Yıllardan beri elektrikli motorlar üreten RKS artık elektrikli otomobiliyle de pazarda yer gösterecek.

Citröen Ami tarzında bir otomobil geliştiren RKS, bu otomobilini 300 bin TL gibi oldukça uygun bir fiyattan satışa çıkarmış durumda.

RKS Otomobil Özellikleri

Peki RKS’nin mini otomobili bizlere neler vaat ediyor. Şehir içi kullanım için uygun olan bu otomobilin hızı maksimum 45 km/s. Elbette yolun rampa ya da yokuş olması bu limiti değiştirebilir. Kullanıcılarına yaklaşık olarak 70KM’lik menzil sunan araçta dijital gösterge de yer alıyor.

Bu dijital gösterge aynı zamanda geri görüş kamerası olarak da iş görüyor. Yani otomobili geri vitese aldığınızda geri görüş kamerası ile yola devam edebiliyorsunuz.

Otomobilin en zayıf yanı ise rampalarda, yük varken çok iyi bir performans sunamaması. Fakat tek başınızaysanız ve önünüzde dik bir rampa yoksa bu otomobili rahatlıkla sürebiliriz.