Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yeni Evlenenlere Faizsiz Kredi İle Evlilik Masrafları Düşüyor

Türkiye’de artan enflasyon nedeniyle evlenecek çiftlerde maliyetler arttı. Mobilya, beyaz eşya ve düğün masraflarının artması nedeniyle zorluk yaşamaya başlayan çiftlere yönelik önemli bir destek hükümetten geldi. 2 yıl ötelemeli, taksitli ve faizli bir şekilde verilen Yeni evlenenlere faizsiz kredi için hükümet hazırlıklarını tamamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda Yeni evlenenlere faizsiz kredisi için 150 bin TL’lik bir miktar belirlendi. 150 bin TL’lik kredi alacak olan çiftler, ödemelerini de esnek bir şekilde yapacak. Aile ve Gençlik Bakanlığı bünyesinde oluşturulacak Aile ve Gençlik Bankası, Yeni evlenenlere faizsiz kredisini verecek. İlk 2 yıl içerisinde herhangi bir geri ödeme yapmayacak olan çiftler sonrasında ise 48 ay vade ile ödeme yapabilecek.

Yayın Tarihi: 04.08.2023 14:13
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Yeni Evlenenlere Faizsiz Kredi İle Evlilik Masrafları Düşüyor

Türkiye’de Artan Enflasyon Nedeniyle Evlenecek Çiftler Zorlanıyor

Türkiye’de artan enflasyona karşı alım gücü düştüğü için evlenecek çiftlerde maliyetler arttı. Mobilya, beyaz eşya ve düğün masraflarının artması nedeniyle zorluk yaşamaya başlayan çiftlere yönelik önemli bir destek hükümetten geldi. 2 yıl ötelemeli, taksitli ve faizli bir şekilde verilen Yeni evlenenlere faizsiz kredi için hükümet hazırlıklarını tamamladı.

Yeni Evlenenlere Faizsiz Kredi İçin 150 Bin TL Belirlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda Yeni evlenenlere faizsiz kredisi için 150 bin TL’lik bir miktar belirlendi. 150 bin TL’lik kredi alacak olan çiftler, ödemelerini de esnek bir şekilde yapacak.

Aile ve Gençlik Bankası Üzerinden Başvurular Alınacak

Aile ve Gençlik Bakanlığı bünyesinde oluşturulacak Aile ve Gençlik Bankası, Yeni evlenenlere faizsiz kredisini verecek. İlk 2 yıl içerisinde herhangi bir geri ödeme yapmayacak olan çiftler sonrasında ise 48 ay vade ile ödeme yapabilecek.