Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yaralı Bir Timsah Florida'da Bulundu

Florida'da yaralı bir timsah bulundu ve Gatorland Orlando'da bakıma alındı. Timsahın üst çenesi tamamen eksik olduğu için özel bir diyetle beslenecek. İsim önerileri için parkın sosyal medyasına başvurulacak.

Yayın Tarihi: 17.09.2023 11:26
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Yaralı Bir Timsah Florida'da Bulundu

Dünya üzerindeki en tehlikeli canlılardan biri olan timsah, öyle bir şekilde bulundu ki, görenler şaşkına döndü.

Florida'daki yaban hayatı kurtarıcıları, şu anda bakımları altında olan yarım ağızlı bir timsah için isim önerileri istiyor. Ulusal manşetlere çıkan yaralı hayvan, Gatorland Orlando'da yeni bir yuva buldu.

"ZOR GÜNLER GEÇİRMİŞ"

Gatorland'dan Savannah Boan FOX 35'e "Zor zamanlar geçirmiş gibi görünüyor. Onu yakalayan tuzakçı aslında Jerry adında bir beyefendiydi. Jerry de onu bir pervanenin yakaladığını düşünebileceğini söyledi." dedi.

Timsah, yerel sakin Eustacia Kanter'in onu Sanford'da fark etmesinden sonra haftalarca yetkililer tarafından yakalanmaktan kaçındı.

ÜST ÇENESİ TAMAMEN EKSİKTİ

FOX 35'e konuşan Kanter, "İlk başta beynim üst çenesinin tamamının eksik olduğunu idrak edemedi. Anladığımda onun için çok kötü hissettim ve cep telefonum yanımda durarak çekebildiğim kadar güzel bir fotoğraf çektim. Bunu paylaşabileceğim ve yardım bulmaya çalışabileceğim bir mesafe." dedi.

KURTARILMASI İÇİN İLETİŞİME GEÇTİ

Kanter, timsahın bulunmasına ve kurtarılmasına yardımcı olacakları umuduyla Florida Balık ve Yaban Hayatı Koruma Komisyonu ve kar amacı gütmeyen bir çevre koruma kuruluşuyla temasa geçti.

ÖZEL BİR DİYETLE BESLENECEK

Timsahın 4 ila 5 yaşlarında olduğu ve bir süre diğer hayvanlardan uzaktayken özel bir diyetle besleneceği belirtildi. Gatorland, en az altı ay boyunca çenesinin yarısı olmadan vahşi doğada yaşadığına ve muhtemelen salyangoz ve kurbağa yediğine inanıyor.

DİĞER TİMSAHLARLA BİRLİKTE OLACAK

Timsah, bir teknenin motor pervanesiyle karşılaştıktan sonra kendine özgü fiziksel durumuna gelmiş olabilir. Boan, antik türler hakkında "Timsahlar ve timsahlar hayatta kalmayı başaran muhteşem canlılar. Neredeyse her şeyden sağ çıkabilirler." dedi. İsimsiz timsah eninde sonunda parktaki diğer timsahlarla birlikte tutulacak.

Boan, "Biraz sıska ama oldukça sağlıklı ve enerjik görünüyor. Onu iyileştireceğiz, veterinerimize bir göz attıracağız ve harika olacak." dedi. Eşsiz görünümlü timsah için isim önerileri olanların parkın sosyal medyasına katılması gerekiyor.