Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yapı Kredi, Almanya'da Yeni Bir Dönem Başlatıyor

Yapı Kredi, Alman Bankhaus J. Faisst'in hisselerini satın alarak Almanya'daki ekonomik varlığını güçlendiriyor.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 19:26
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 19:30

Yapı Kredi, Almanya'da Yeni Bir Dönem Başlatıyor

Yapı Kredi, BHF Hisselerini Tamamladı

Yapı Kredi, Alman Bankhaus J. Faisst (BHF) hisselerinin tamamını satın alarak Avrupa Birliği içerisinde ikinci iştirakini faaliyete geçirdi. Bu önemli adım, bankanın uluslararası alandaki büyüme hedeflerinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Sermaye Artışı ve İsim Değişikliği

Bankadan yapılan açıklamada, satın alınan bankada 60 milyon avroluk bir sermaye artışı gerçekleştirileceği ve unvanının Ağustos ayı itibarıyla “Yapı Kredi Almanya” olarak değişeceği belirtildi.

Eş Genel Müdürlük Atamaları

Yapı Kredi Almanya’nın genel müdürlük eş sorumluluğunu üstlenmek üzere iki deneyimli yönetici, Abdullah Kutucu ve Didem Öget atandı.

CEO Gökhan Erün’ün Açıklamaları

Yapı Kredi CEO'su Gökhan Erün, "Almanya’da da güçlü ve emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. 80 yıldır sunduğumuz hizmetleri Almanya'ya taşımanın gururunu yaşıyoruz." dedi.

Onay Süreci ve Hedefler

Erün, BDDK ve diğer düzenleyici otoritelerin onayını alarak bu önemli süreci tamamladıklarını belirtti. Elektronik bankacılık hizmetleri ile iki ülke arasında iki taraflı ticaret yapan firmalara güçlü bir çözüm ortaklığı sunmayı hedeflediklerini vurguladı.

Yapı Kredi ve BHF arasındaki satın alma görüşmeleri yaklaşık 7,5 milyon avro bedel karşılığında tamamlandı. Bu stratejik adım, Yapı Kredi’nin uluslararası arenadaki varlığını artırma çabalarının bir parçası olarak öne çıkıyor.

Yapı Kredi bankası, Avrupa Birliği içerisinde faaliyetlerini yürütecek ikinci iştiraki için Alman...

Yapı Kredi bankası, Avrupa Birliği içerisinde faaliyetlerini yürütecek ikinci iştiraki için Alman Bankhaus J. Faisst ("BHF") hisselerinin tamamını satın alma işlemini tamamladı. Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.