Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yapay Zeka ChatGPT'nin Ödev Kontrolü Özelliği Kapatıldı

Yapay zeka endüstrisi, eğitim alanını da etkileyerek öğrencilerin yapay zeka araçlarına olan ilgisini artırdı. Ancak, ChatGPT'nin ödev kontrolü özelliği düşük doğruluk oranı nedeniyle tekrar kapatıldı.

Yayın Tarihi: 28.07.2023 20:13
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Yapay Zeka ChatGPT'nin Ödev Kontrolü Özelliği Kapatıldı

Yapay Zeka Endüstrisi Eğitim Alanını Etkiliyor

Teknolojinin yeni devrimi olarak nitelendirilen yapay zeka endüstrisi, dünyadaki birçok sektör gibi eğitim alanını da derinden etkiledi. Özellikle birçok öğrenci, yüz yüze gerçekleşen eğitimin sorgulandığı bu dönemde daha hızlı ve verimli öğrenmek için yapay zeka araçlarına başvurdu. Bazıları ise ileri giderek ödevlerinde ve sınavlarında ünlü sohbet robotu ChatGPT'den yararlandı. Ancak, sevilen yapay zekaya getirilen özellik, ChatGPT kullanan herkesi ele vermeyi başarmıştı. Bugün çıkan haberlere göre, ChatGPT'nin ödev kontrolü özelliği tekrardan kapatıldı.

OpenAI'nın Açıklaması

OpenAI tarafından yapılan resmi açıklama, '20 Temmuz 2023 itibarıyla, Sınıflandırıcı artık kullanılamıyor. Bunun nedeni düşük doğruluk oranı. Geri bildirimleri dahil etmek için çalışıyoruz ve şu anda metin için daha etkili kaynak teknikleri araştırıyoruz. Kullanıcıların işitsel veya görsel içeriğin yapay zekâ tarafından üretilip üretilmediğini anlamalarını sağlayan mekanizmalar geliştirip dağıtma taahhüdünde bulunuyoruz.'