Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Xiaomi Telefonlarda Hack İddiası

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi'nin telefonlarında hack iddiası ortaya çıktı. Kullanıcılar, Xiaomi telefonlarda bulunan Chrome tarayıcısının siber saldırıya uğrayarak Mintnav isimli bir siteye yönlendirildiğini belirtiyor. Mintnav'ın zarar veren bir site olmadığı düşünülse de, kullanıcılar Xiaomi'ye güvenmediği için bu durumun bilerek gerçekleştirilmiş olabileceğini düşünüyor. Xiaomi henüz bir açıklama yapmadı ve olayın kaynağı netlik kazanmadı. Kullanıcılar, telefonlarını ve tarayıcılarını kontrol etmeleri konusunda uyarılıyor.

Yayın Tarihi: 05.09.2023 01:43
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Xiaomi Telefonlarda Hack İddiası

İş Güvenliği ve Çinli Akıllı Telefon Üreticileri

İş güvenlik konusuna geldiği zaman Çinli akıllı telefon üreticileri çok da masum değil. Zaman zaman kullanıcı verilerinin takip edildiği iddiaları yanında fabrika çıkışı truva atı konduğu şeklinde çeşitli iddialar gündeme geliyor. Bu sıralar da Xiaomi’nin başı dertte gibi.

Xiaomi Telefonlarda Hack İddiası

Xiaomi telefonlarda hack iddiası Reddit ve X (eski Twitter) platformlarında bir süredir kullanıcıların dile getirdiği şikâyetlere göre, Xiaomi telefonlarda bulunan Chrome tarayıcısı bir şekilde siber saldırıya uğruyor ve Mintnav isimli bir site ana sayfa olarak ayarlanıyor.

Mintnav ve Saldırının Amacı

Mintnav telefonlara zarar veren bir site değil ve muhtemelen sitenin hitlerinin artması için yapılmış bir saldırı. Bununla birlikte kullanıcılar Xiaomi’ye pek güvenmediği için bunun bilerek meydana gelmiş olabileceğini düşünüyor. Henüz Xiaomi bir açıklama yapmadığı için olay nereden kaynaklandı veya münferit olarak kabul edilebilir mi bilinmiyor ancak Xiaomi kullanıcılarının tarayıcılarını ve telefonlarını kontrol etmeleri isteniyor.