Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

X, Yani Eski Adıyla Twitter, Premium Hesaplar İçin Kimlik Doğrulaması Başlattı

X, yani eski adıyla Twitter, Premium hesaplar için web sürümünde kimlik doğrulama uygulamasını başlattı. Kimlik doğrulamasından geçen kullanıcılar, devlet kimliklerinin doğrulandığını belirten bir nota sahip olacaklar. Kimlik doğrulaması yapmayan kullanıcıların mavi onay işaretini kaybetmesi söz konusu değil.

Yayın Tarihi: 15.09.2023 20:28
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

X, Yani Eski Adıyla Twitter, Premium Hesaplar İçin Kimlik Doğrulaması Başlattı

X, yani eski adıyla Twitter, Premium hesaplar için web sürümünde bir kimlik doğrulaması başlattı.

Kullanıcıların bu özellikle birlikte farklı bir kimliğe bürünen onaylı hesapları ayırt edebilmesi amaçlanıyor. X yani eski adıyla Twitter, Premium hesaplar için web sürümünde kimlik doğrulama uygulamasını başlattı. Şirket, kimlikten elde edilen yaşa dayalı olarak bazı içeriklere yaş geçidi uygulayabileceğini söyledi. Kimlik doğrulamasından geçen kullanıcıların, devlet kimliklerinin doğrulandığını belirten bir nota sahip olacağı kaydedildi. Yalnızca mavi tike dokunulduğunda görülebilen bu notta kimliği onaylanmış kullanıcı olduğu belirtiliyor. Öte yandan platform, kimlik doğrulaması yapan kullanıcılara "X Services'ten öncelikli destek" alabileceklerini belirtti. Şirket şu anda sadece Premium kullanıcılar için kimlik tabanlı doğrulama sunuyor. Öte yandan kimlik doğrulamayı gerçekleştirmiş olan kullanıcıların mavi onay işaretini daha hızlı alabilecekleri kaydedildi. Premium hesaba sahip ancak kimlik doğrulamasını yapmamış kullanıcılar, platform üzerinde kullanıcı adlarını veya resimlerini değiştirdiklerinde mavi onaylarını kaybediyorlardı. Artık kullanıcılar kimlik doğrulama sayesinde onay işaretini kaybetmeden profil resmi ve kullanıcı adını değiştirebilme özelliğine sahip olabilecek. X'in yeni uygulamaya koyduğu kimlik doğrulama özelliğinin isteğe bağlı olduğu vurgulandı. Kimlik doğrulaması yapmayan kullanıcıların mavi onay işaretini kaybetmesi ise söz konusu değil.

Kimlik doğrulama işlemi sırasında kullanıcı bilgileri, veri saklama amacıyla 30 güne kadar saklanabilecek.

Bu doğrulama işlemi, Avrupa Birliği (AB), Avrupa Ekonomik Alanı (EEA) ve Birleşik Krallık gibi bölgelerde yasalar nedeniyle şu an için kullanılamıyor. Kimlik doğrulamasını geçen kullanıcılar, profillerinde bir onay işareti ile belirtilecekler. Bu işaret, yalnızca profil sayfasındaki mavi onay işaretine tıklayarak görülebilecek. Twitter, kimlik doğrulamasının ilk aşamada çok fazla fayda sağlamayacağını, ancak ilerleyen dönemlerde yaşa dayalı içerik sınırlamaları gibi uygulamalara yönelik olabileceğini belirtiyor. Ayrıca, kimlik doğrulaması yapan kullanıcılara öncelikli destek sağlanacağını da açıkladı. Twitter, gelecekte kimlik doğrulamasını yapan kullanıcıların onay işareti için inceleme sürecini hızlandırmayı ve kullanıcıların adlarını, kullanıcı adlarını veya profil fotoğraflarını daha sık değiştirebilmelerini sağlamayı planlıyor.