Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

X Gezen Çarpışması: Dünyanın Sonu mu?

Dünyanın sonunun nasıl geleceği bilim camiası tarafından tartışılmaya devam ediliyor. Bilim camiasının bu konudaki en dikkat çeken tartışma konularından biri ise "X gezen çarpışması". Komplo teorisyenlerinin iddiasına göre "X gezegen" adlı bir gezegen, önümüzdeki dönemde belirsiz bir gün gelip dünyaya çarpacak ve dünyayı yok edecek. Tüm fizikçilerin gizliden bu konu üzerinde çalıştıkları ancak kimsenin çalışmasını başkalarıyla paylaşmadığı iddiası ise konuyu biraz daha ilginç hale getiriyor.

Yayın Tarihi: 23.07.2023 12:41
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

X Gezen Çarpışması: Dünyanın Sonu mu?

Dünyanın Sonu Tartışması

Dünyanının sonunun nasıl geleceği bilim camiası tarafından tartışılmaya devam ediliyor. Bilim camiasının bu konudaki en dikkat çeken tartışma konularından biri ise "X gezen çarpışması".

X Gezenin Tehdidi

Komplo teorisyenlerinin iddiasına göre "X gezegen" adlı bir gezegen, önümüzdeki dönemde belirsiz bir gün gelip dünyaya çarpacak ve dünyayı yok edecek. Tüm fizikçilerin gizliden bu konu üzerinde çalıştıkları ancak kimsenin çalışmasını başkalarıyla paylaşmadığı iddiası ise konuyu biraz daha ilginç hale getiriyor.

Nancy Lieder'in İddiası

Bu fikir ilk olarak 1995 yılında yazar Nancy Lieder tarafından ortaya atıldı. Lieder, Nibiru'nun Dünya'ya çarpacağı fikrini uzaylılar tarafından temasa geçtiğini iddia ettikten sonra ortaya attı.

Tarihlerin Yanılgısı

Tarihler birkaç kez boşa çıktı ve takipçileri, sonun 2003'te geleceğini söylediler. Ancak tüm tarihler not alınmadan gelip geçti. Teorinin savunucuları, Nibiru'yu, yine hiçbir şeyin olmadığı bir tarih olan 21 Aralık 2012'de sona erdiği söylenen Maya takvimine bağladılar.

Ancak komplo teorisyenleri bu gezegenin dünyaya çarpış yılının yanlış hesaplanmış olabileceğini ve birkaç yıl gecikmiş olabileceğini dile getiriyorlar.