Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Windows'tan Bir Kötü Haber Daha: Xbox Uygulamasının Fişi Çekildi

Microsoft, uzun zamandır yayında bulunan Xbox uygulamasının fişini çektiğini duyurdu. Yakın zamanda Xbox konsolları için tek resmi Microsoft Windows uygulaması olacak. Xbox konsol oyunlarını uzaktan oynama, Xbox Game Pass Ultimate abonelerine Xbox Cloud Gaming erişimi gibi özellikler sunacak.

Yayın Tarihi: 02.08.2023 23:14
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Windows'tan Bir Kötü Haber Daha: Xbox Uygulamasının Fişi Çekildi

Windows bir uygulamasının daha fişini çekti

Artık kullanılmayacak Windows'tan bir kötü haber daha geldi. Microsoft, uzun zamandır yayında bulunan Xbx uygulamasının fişinin çekildiğini belirtti. Yakın zaman içerisinde Xbox konsolları için tek resmi Microsoft Windows uygulaması olacağının haberi verildi.

2019 Haziran ayında Microsoft, ilk olarak 1024 senesinde piyasaya sürülerek windows 10 Xbox uygulamasının adlandırılarak kullanıma çıkartıldı. Xbox One konsolu görünerek değişiklik gösterirken Windows 11 destekleyen uygulama ilk defa resmi Microsoft Windows uygulaması olarak hayata geçirilecek. Xbox konsol oyunlarını kendi yerel ağlarında bilgisayarlarına uzaktan oynamasına, Xbox Game Pass Ultimate aboneliği bulunduğunda Xbox Cloud Gaming’e erişmesine ve fazladan imkan sağlanacağını tanıttı.

Mayıs ayındaki yakın tarihli güncellemeyle beraber PC'nizde oynamaya devam ederken Xbox arkadaş listesinde sohbet penceresi görüntülenerek yetenekler eklenir. Windows uygulaması için tek resmi Xbox uygulaması olacak ve oyuncular ise ihtiyaçlarını bu uygulama üzerinden karşılayabilecek.

Haziran 2019 tarihinde Microsoft, ilk olarak 2014’te piyasaya sürülen Windows 10 Xbox uygulamasını Xbox Console Companion (Xbox Konsol Yardımcısı) olarak yeniden adlandırdı ve uygulamanın logosunu normal Xbox logosu yerine Xbox One konsolu gibi görünecek şekilde değiştirdi. Yaklaşık olarak aynı dönem içerisinde şirket, yeni Windows 10 için Xbox uygulamasını başlattı. Artık Windows 11’i de destekleyen uygulama, çok yakında Xbox konsolları için tek resmi Microsoft Windows uygulaması olacak.

Game Rant tarafından bildirildiği üzere, kısa bir süre önce Xbox destek sitesinde güncellenen bir gönderi ile Microsoft bu önemli duyuruyu yaptı: “Windows işletim sistemleri için Xbox Console Companion uygulamasının 28 Ağustos 2023’te kullanımdan kaldırılacağını duyurmuştuk. Bu değişiklik sizi etkilediyse ve Windows cihazınızda Xbox oyunları, hizmetleri ve topluluklarıyla etkileşime devam etmenin yollarını arıyorsanız, Windows için Xbox uygulaması, Windows cihazınızda Xbox ve oyunla ilgili her şeye bağlı kalmanızı sağlar.”

Xbox Console Companion uygulamasının kullanımdan kaldırılmasıyla birlikte, Windows 10 ve 11 kullanıcıları Xbox uygulamasını kullanmaya yönlendiriliyor. Bu uygulama, bilgisayar sahiplerinin bilgisayar oyunlarını indirip oynamasına, Xbox konsol oyunlarını kendi yerel ağlarında bilgisayarlarına uzaktan oynamasına, Xbox Game Pass Ultimate aboneliği varsa Xbox Cloud Gaming’e erişmesine ve daha fazlasına olanak tanıyor.

Mayıs ayındaki yakın tarihli bir güncelleme, PC’nizde oynamaya devam ederken Xbox arkadaş listenizi ve sohbet pencerenizi görüntüleme yeteneği gibi özellikler de ekledi.

Yeni Xbox ve Playstation 6 ne zaman çıkacak? İlk tahmin Microsoft'tan geldi

Ayrıca, Windows için yerleşik bir Xbox Game Bar da bulunuyor. Bu çubuk, bilgisayar oyuncularının oyun oynarken ekran görüntüsü veya video klip çekmelerine, bilgisayarlarının genel performansı hakkında bilgi almalarına ve daha fazlasına imkan tanıyor.

Kısacası yakında, Windows platformu için tek resmi Xbox uygulaması olacak ve oyuncular, tüm ihtiyaçlarını bu uygulamanın yardımıyla karşılayacak. Xbox Console Companion ise artık hayatımızda olmayacak.