Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Windows 11 Güncellemesi AMD Kullanıcılarının Sorun Yaşamasına Neden Oluyor

Windows 11'in son güncellemesi, Adrenalin sürücüsünün kontrol panelindeki ayarları varsayılana sıfırlayarak AMD kullanıcılarının sorun yaşamasına neden oluyor ve 'rahatsız edici' bir deneyime yol açıyor. Sorun ilk olarak AMD'nin forumlarında ortaya çıktı ve kullanıcılar Adrenalin kontrol panelindeki ayarlarının varsayılana sıfırlandığını bildirdi. Ne AMD ne de Microsoft konuyla ilgili bir yanıt vermemiş olsa da, AMD forumlarındaki bir kullanıcı 'vivetool' kullanımıyla ilişkili geçici bir çözüm geliştirdi; bu çözüm kısaca, sorunun asıl nedeni olan Windows Copilot'u devre dışı bırakıyor.

Yayın Tarihi: 05.10.2023 08:21
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Windows 11 Güncellemesi AMD Kullanıcılarının Sorun Yaşamasına Neden Oluyor

Windows 11'in Son Güncellemesi ve Adrenalin Sürücüsü

Windows 11'in son güncellemesi, Adrenalin sürücüsünün kontrol panelindeki ayarları varsayılana sıfırlayarak AMD kullanıcılarının sorun yaşamasına neden oluyor ve 'rahatsız edici' bir deneyime yol açıyor. Son Windows 11 güncellemesi çok sayıda değişiklikle birlikte gelmiş ve beklenen Windows Copilot asistanını işletim sistemine entegre etmişti. Sorun da zaten bu asistandan kaynaklanıyor gibi görünüyor.

AMD Sürücüsünde Fabrika Ayarına Geri Dönme Sorunu

Sorun ilk olarak AMD'nin forumlarında ortaya çıktı ve kullanıcılar Adrenalin kontrol panelindeki ayarlarının varsayılana sıfırlandığını bildirdi. Bu sorunu yaşayan kullanıcı sayısının hatırı sayılır derecede fazla olduğu görülüyor. RX 570’in olduğu sistemimde benzer bir durumla karşılaştım ancak sürücüdeki tüm ayarlar bundan etkilenmedi. Adrenalin sürücüsünde kısayol tuşlarını sürekli kapalı tutarım ancak bunların aktif hale geldiğini tespit ettim. İlgili sorunun arkasında Windows 11 KB5030310 toplu güncellemesinin olduğu bildiriliyor.

Çözüm Önerileri

Ne AMD ne de Microsoft konuyla ilgili bir yanıt vermemiş olsa da, AMD forumlarındaki bir kullanıcı 'vivetool' kullanımıyla ilişkili geçici bir çözüm geliştirdi; bu çözüm kısaca, sorunun asıl nedeni olan Windows Copilot'u devre dışı bırakıyor. Copilot’u tamamen devre dışı bırakmak için ise başka bir yöntem daha bulunuyor.