Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Windows 11, Amazon Appstore ile daha fazla Android uygulamasını kullanıcılarına sunuyor

Microsoft ve Amazon'un, mobil uygulamalarını masaüstü işletim sistemine aktarmak isteyen tüm geliştiricilere kapıları açması ile beraber, Windows 11 çok daha fazla Android uygulaması almaya hazırlanıyor. Android uygulamalarının Windows 11'de çalıştırılmasının WSA (Android için Windows Alt Sistemi) aracılığıyla gerçekleştirildiğini ve uygulamaların Amazon Appstore'dan indirildiğini hatırlatalım. Ve şimdi Amazon, geliştiricilere Windows 11'deki Appstore'un "artık genel kullanıma sunulduğunu" duyurdu. Yani, artık isteyen herkes çalışmalara başlayarak uygulamalarını Windows 11 kullanıcılarının indirmesi için sunabiliyor. Bu da, Windows 11’de kullanılabilecek Android uygulaması sayısının hatırı sayılır bir şekilde artacağı anlamına geliyor. Amazon AppStore aracılığıyla Android uygulama desteği kazanan Windows 11, kullanıcılardan olumlu eleştiriler almayı başarmıştı. Öyle ki Windows 11'in Android için Windows Alt Sistemi (WSA) Android 13 sürümüne destek sunacağından sizlere bahsetmiştik. Bug

Yayın Tarihi: 11.07.2023 23:34
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Windows 11, Amazon Appstore ile daha fazla Android uygulamasını kullanıcılarına sunuyor

Microsoft ve Amazon'un, mobil uygulamalarını masaüstü işletim sistemine aktarmak isteyen tüm geliştiricilere kapıları açması ile beraber, Windows 11 çok daha fazla Android uygulaması almaya hazırlanıyor.

Android uygulamalarının Windows 11'de çalıştırılmasının WSA (Android için Windows Alt Sistemi) aracılığıyla gerçekleştirildiğini ve uygulamaların Amazon Appstore'dan indirildiğini hatırlatalım.

Ve şimdi Amazon, geliştiricilere Windows 11'deki Appstore'un "artık genel kullanıma sunulduğunu" duyurdu. Yani, artık isteyen herkes çalışmalara başlayarak uygulamalarını Windows 11 kullanıcılarının indirmesi için sunabiliyor. Bu da, Windows 11’de kullanılabilecek Android uygulaması sayısının hatırı sayılır bir şekilde artacağı anlamına geliyor.

vivo'nun Bütçe Dostu Y Serisi’nin Yeni Modeli Y36 Ön Satışa Sunuldu. İşte vivo Y36 Özellikleri ve Fiyatı!

Haberler

Amazon "Windows 11 için Amazon Appstore'da kullanıma sunulan daha birçok Android uygulamasını ve oyunu sabırsızlıkla bekliyoruz" diyor.

Amazon AppStore aracılığıyla Android uygulama desteği kazanan Windows 11, kullanıcılardan olumlu eleştiriler almayı başarmıştı. Öyle ki Windows 11'in Android için Windows Alt Sistemi (WSA) Android 13 sürümüne destek sunacağından sizlere bahsetmiştik. Bugün Microsoft, Amazon AppStore'un genel kullanıma açıldığını ve çok daha fazla Android uygulamasının platforma ekleneceğini duyurdu.

Windows 11, daha fazla Android uygulamasına kavuşuyor. Bilmeyenler için geçtiğimiz yıl yayınlanan Android için Windows Alt Sistemi, Windows 11 kullanıcıların Android uygulamalarına doğrudan erişmelerine olanak tanıdı. Bu noktada Amazon AppStore, nispeten zayıf uygulama desteğiyle yalnızca geliştirici önizlemesi" idi. Bugün yapılan duyuruda ise Microsoft, daha fazla Android uygulaması ve oyunun Windows 11'e geleceğini doğruladı.

Kısa süre önce Amazon AppStore, Windows 11'in büyüyen Android mağazasına birkaç popüler başlık ekledi bile. Buna TikTok, Audible, Hungry Shark Evolution, Epic Seven ve diğer birkaç oyun veya uygulama dahil. Tabii ki, hangi uygulamaların kullanıma sunulacağı tamamen geliştiricilere bağlı.

Windows 11'in Android alt sistemi güncellendi. Daha fazla uygulama ve oyun desteğine ek olarak Android için Windows 11 alt sistemi için yeni bir güncelleme yayınlandı. Bu noktada Temmuz 2023 önizleme sürümü, 8GB veya 16GB RAM'e sahip cihazlarda performans artışı, uygulamalar için kamera uyumluluğu ve tam ekran modu dahil olmak üzere önemli iyileştirmeler içeriyor.