Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

WhatsApp Yurt Dışı Numara Kapatma Nasıl Yapılır?

WhatsApp kullanıcıları, son zamanlarda farklı ülkelerden gelen yabancı numaralardan rahatsız edilmeye başladıklarını bildiriyor. WhatsApp, yurt dışı arama özelliği için doğrudan bir kapama seçeneği sunmaya başlayacak. WhatsApp'ta yabancı numaralardan gelen aramaları sessize alma ve engelleme yöntemleri mevcut.

Yayın Tarihi: 07.08.2023 14:39
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

WhatsApp Yurt Dışı Numara Kapatma Nasıl Yapılır?

WhatsApp Kullanıcıları Yabancı Numaralardan Rahatsız Ediliyor

WhatsApp kullanıcıları, son zamanlarda farklı ülkelerden gelen yabancı numaralardan rahatsız edilmeye başladıklarını bildiriyor. Özellikle Afrika ülkeleri gibi ülkelerden gelen aramalar ve mesajlar, kullanıcıların gündelik iletişimlerini etkileyebiliyor.

WhatsApp, bu sorunu çözmek için yurt dışı arama özelliği için doğrudan bir kapama seçeneği sunmaya başlayacak. Yeni özelliğin önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulması bekleniyor.

WhatsApp Yurt Dışı Aramalarını Kapatma Nasıl Yapılır?

WhatsApp'ta yabancı numaralardan gelen aramaları sessize alma ve engelleme yöntemleri mevcut. Sessize alma yöntemi, size tanıdık gelmeyen veya rehberinizde kayıtlı olmayan numaraları sessize alarak bildirimlerini engeller. Engelleme yöntemi ise sürekli olarak rahatsız eden yabancı numarayı engeller.

WhatsApp uygulamasını açarak, Ayarlar veya Gizlilik bölümünden Bilinmeyen kişiler veya Bilinmeyen aramalar seçeneğini bulup sessize alabilirsiniz. Arama sekmesine giderek, rahatsızlık veren numarayı bulup engelleyebilirsiniz.

Unutmayın ki yabancı numaralardan gelen aramaların bir kısmı dolandırıcılık veya istenmeyen pazarlama amaçlı olabilir. Bu nedenle, size tanıdık gelmeyen veya güvenmediğiniz numaralardan gelen aramalara ve mesajlara dikkat etmek önemlidir.