Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

WhatsApp Kanallarında Medya Dosyaları Otomatik Temizlenecek

WhatsApp, kanallarda yer alan medya dosyalarını otomatik olarak temizleyebilecekleri bir özellik geliştiriyor. Kullanıcılar, medya dosyalarının otomatik olarak cihazlarından kaldırılacağı süreyi kendileri belirleyebilecekler.

Yayın Tarihi: 05.10.2023 18:28
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

WhatsApp Kanallarında Medya Dosyaları Otomatik Temizlenecek

WhatsApp, Kanallarda Medya Dosyalarını Otomatik Temizleyecek

WhatsApp, 150'den fazla ülkede kullanıma sunduğu 'Kanallar' özelliğini geliştirmeye devam ediyor. Son olarak, kullanıcıların üye olduğu kanallarda yer alan medya dosyalarını otomatik olarak temizleyebilecekleri bir özellik ortaya çıktı. Şu anda üye olunan kanallarda paylaşılan fotoğraflar, videolar ve diğer dosyalar, telefonun hafızasına otomatik kaydediliyor. Cihazının dahili hafızası yüksek olanlar için sorun teşkil etmese de, özellikle düşük depolama kapasitesine sahip olan telefon kullanıcıları bu durumdan hoşnut değiller.

WhatsApp bu problemi çözmek için harekete geçti. WABetaInfo sitesinin haberine göre, uygulamaya eklenecek Kanal Ayarları sekmesi 'depolama' sorununa merhem olacak. Kullanıcılar burada, medya dosyalarının otomatik olarak cihazlarından kaldırılacağı süreyi kendileri belirleyebilecekler. Özellik şu anda geliştirilme aşamasında. Fakat kullanıma sunulduğunda varsayılan olarak 'Asla' seçili olacak. Kanallarda paylaşılan fotoğraf ve videoların otomatik olarak silinmesini istemeyen kullanıcılar bu opsiyonu seçecekler. 'Asla' seçeneğine ek olarak WhatsApp, '1 Gün', '1 Hafta' ve '1 Ay' olmak üzere üç farklı seçeneği de kullanıcıya sunacak. Belirlenen süre dolduktan sonra sistem, kullanıcının telefonuna kaydedilmiş kanal medyalarını depolama alanından kaldıracak. Böylece dahili hafızada daha fazla alan açılmış olacak. Belirtmek gerekiyor ki, aynı kanalı tekrar açtığınızda silinen medya tekrar otomatik olarak indirilecek. Gruplarda ve bireysel sohbetlerde fotoğraf ve videoların otomatik kaydedilmesini engelleme seçeneği olsa da, kanallar için böyle bir özelliğin planlamada olup olmadığı bilinmiyor.