İlk Başta Ücretliydi
Shiftdete’de yer alan bilgilere göre, 2019’un Kasım ayında çıkış yapan WhatsApp, ilk 1 yıl boyunca ücretsiz kullanım sunuyordu. Daha sonrasında kullanmaya devam edebilmek içinse tek seferlik olacak şekilde 1 dolar ücret ödenmesi gerekiyordu. Uygulama daha sonra tamamen ücretsiz hale getirildi.
WhatsApp Hiçbir Şekilde Reklam Göstermedi
Meta’nın sahip olduğu Instagram ve Facebook’ta pek çok reklam gösteriliyorken, WhatsApp’ta ise bu durum tam tersine işliyor. Zira hiçbir şekilde reklam gösterilmiyor.
Bazı Ülkelerde Yasaklı
Dünyanın dört bir yanında hizmet veren WhatsApp’ın yasaklı olduğu bazı ülkeler var. Bu ülkeler sırasıyla Çin, İran, Kuzey Kore, Eritre, Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Mısır, Vietnam, Kamboçya ve Myanmar.
Google WhatsApp'ı Satın Almak İstedi
Teknoloji devi Google, 2014 yılında WhatsApp’ı 10 milyar dolar karşılığında satın almak için şirketin kapısını çaldı. Ancak kurucular, bu teklifin yetersiz olduğunu ve uygulamanın değerini karşılamadığını düşünerek reddetti. Aynı yılın şubat ayında Facebook ise Google’dan neredeyse iki kat daha yüksek teklif vererek, WhatsApp’ı 19.4 milyar dolar karşılığında bünyesine aldı.
İsmi
Uygulamanın adının neden WhatsApp olduğunu daha önce hiç merak ettiniz mi? Şirket, bu ad için “Naber?” anlamına gelen “What’s Up?” İngilizce kelimelerinden esinlendi. Bu da kullanıcıların uygulama sayesinde arkadaşları ile kolayca sohbet edebileceği mesajını veriyordu.