Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

WhatsApp, Arama Yapma Hatasını Düzeltiyor

WhatsApp, güncel bir beta güncellemesi ile arama yapılmasını engelleyen hatayı düzeltiyor. Kullanıcılar artık sesli ve görüntülü aramaları sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilecekler.

Yayın Tarihi: 03.08.2023 11:47
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

WhatsApp, Arama Yapma Hatasını Düzeltiyor

WhatsApp, arama yapılmasını engelleyen can sıkıcı hatayı düzeltiyor

WhatsApp güncellemelerinin getirdiği yeni özellikler bazen hatalara yol açıyor. Bunlardan sonuncusu hem sesli hem de görüntülü arama yapmayı neredeyse imkansız hale getirdi. Bir beta güncellemesi nihayet bunu düzeltiyor.

Yeni özellikleri seven bir WhatsApp kullanıcısıysanız, uygulamanın beta güncelleme programına kaydolmuş olabilirsiniz. Bu program sayesinde anlık mesajlaşmaya eklenen yeni özellikleri herkesten önce test edebiliyorsunuz. Ve yeni özellikler birbiri ardına geliyor. WhatsApp kısa süre önce biriyle numarasını eklemeden konuşmayı ya da arkadaşlarınıza kısa video mesajlar göndermeyi mümkün kıldı.

Ancak tüm deneme sürümlerinde olduğu gibi, betalar da çok can sıkıcı olabilecek hatalar üretebilir. Son iki test güncellemesinden bu yana, kullanıcılar hem sesli hem de görüntülü arama yapmanın neredeyse imkansız olduğunu bildiriyorlar. Sesli aramalarda, arayan kişinin sesi bozuk ve duyulamaz hale geliyor. Videoda ise, mobil ağ ya da yeterli Wi-Fi bağlantısına rağmen, kalite düzgün bir konuşma için çok düşük.

Neyse ki beta test kullanıcıları tekrar arama yapabilmek için çok uzun süre beklemek zorunda kalmadı. 2.23.16.11 numaralı yama, son hatalı beta sürümünden iki gün sonra Android'de kullanıma sunuldu. WhatsApp ilk kez böyle bir hataya maruz kalmıyor. Haziran ayında, bir görüşmenin içinden WhatsApp ayarlarına giden bir bağlantıya tıklandığında uygulama çöküyordu.

Bir hatırlatma olarak, tüm bunlar sizi korkutmuyorsa ve WhatsApp beta test programına katılmak istiyorsanız, bir web tarayıcısından WhatsApp beta sitesine gidin, 'Test kullanıcısı ol' seçeneğine tıklayın ve talimatları izleyin. Şansınızı denediğiniz sırada kayıt yaptıranların sayısına bağlı olarak program kapalı olabilir. Bu durumda, daha sonra tekrar deneyin.