Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

WhatsApp Android Uygulamasına Geçiş Anahtarı Geldi

WhatsApp, Android kullanıcıları için geçiş anahtarı özelliğini duyurdu. Artık hesaplarına şifre girmeden özel bir anahtar ile giriş yapabilecekler.

Yayın Tarihi: 17.10.2023 13:57
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

WhatsApp Android Uygulamasına Geçiş Anahtarı Geldi

WhatsApp Android Uygulamasına Geçiş Anahtarı Geldi

Instagram, Facebook, Threads ve WhatsApp'ın kurucusu Meta, her platformu için ayrı ayrı özellikler ekliyor. Ancak bunlardan en dikkat çekeni genellikle WhatsApp'a gelen yenilikler oluyor. Bir süre önce WhatsApp'a Kanallar özelliği gelmişti. Bu özelliğin ardından bir önemli yenilik daha resmi olarak duyuruldu. Android kullanıcıları artık hesaplarına girişlerde şifreye ihtiyaç duymuyor.

Bilmeyenler için, son dönemde pek çok uygulamada kullanılan geçiş anahtarı, size gösterilmeyen şifreli bir oluşumdur ve parola yerine kullanılmaktadır. Sık sık parola girilmesi durumunda büyük kolaylık sağladığını söylemek için. WhatsApp'ın Android kullanıcıları da artık bu özellikten faydalanabilir.

Teknoweek'in haberine göre WhatsApp'ın geçiş anahtarı özelliği sayesinde, belirli bir şifre veya PIN girmeden cihazda bulunan özel bir anahtar sayesinde WhatsApp'a giriş yapabilirsiniz. Bu, biyometrik kimlik doğrulama (parmak izi veya yüz tanıma) gibi özelliklerle de birleştirilebilir, böylece kullanıcıların uygulamaya erişimi daha da güvenli hale gelmiş oluyor.

WhatsApp'ın "Güvenli bir şekilde oturum açmanın basit bir yolu" olarak tanımladığı geçiş anahtarları hakkında paylaştığı açıklama şöyle: "Parmak izinizi, yüzünüzü veya ekran kilidinizi kullanarak geçiş anahtarı temelinde doğrulama yapabilirsiniz. Geçiş anahtarlarınız güvenle Google Şifre Yöneticisi içerisinde saklanır."