Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Wagner İsyanı ve Arap Sokağındaki Rusya Yorumları

Paralı asker şirketi Wagner'in Moskova'ya isyan etmesi, Rusya'nın iç çatışmaları, bölgesel ve küresel boyutlarda etkili olabileceği için tüm dünya tarafından yakından takip ediliyor.

Yayın Tarihi: 27.06.2023 03:11
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Wagner İsyanı ve Arap Sokağındaki Rusya Yorumları

Wagner İsyanı ve Rusya

Paralı asker şirketi Wagner'in Moskova'ya isyan etmesi, Rusya'nın dış politikasına muhtemel etkileri üzerinde duruluyor. Arap halkları, Rusya'nın desteklediği diktatörlere karşı Wagner'in isyanını heyecanla izliyor. Ancak Rusya'nın iç çatışmaları, bölgesel ve küresel boyutlarda etkili olabileceği için tüm dünya tarafından yakından takip ediliyor.

Arap Baharı ve Rusya

Arap Baharı devrimlerinin karşı devrimlerle bastırılması sırasında Moskova'nın diktatörlere verdiği destek, Arap halklarının Rusya'ya karşı tepkisini artırdı.

Wagner İsyanı ve Çatışmalar

Wagner'in çatışmasında, iki tarafın da darbe yemesi, milyonlarca mazluma az da olsa mutluluk verecektir. Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesi ve Ukrayna'yı işgal etmeye kalkışması, Suriye'de katliamlar gerçekleştirmesi unutulmamalı.

Sudan'da HDK ve Wagner

Sudan'da orduya başkaldırarak iç savaş başlatan HDK adlı paramiliter grup ile Wagner arasındaki iş birliği, Arap sokağının Rusya'ya karşı tepkisinde etkili oldu.

Rusya'nın Eli Zayıflar, Türkiye Rahatlar

Wagner isyanının etkileri tam olarak görülebilmek için bir süre daha beklemek gerekiyor. Ancak iç çatışmalar sebebiyle Rusya'nın elinin zayıflaması, Türkiye'yi Suriye'den Libya'ya kadar birçok yerde rahatlatacaktır.