TUZLU YİYECEKLER
Aşırı tuz tüketimi, kan basıncını yükseltebilir ve böbreklere zarar verebilir. İşlenmiş gıdalar, hazır çorba, fast food, hazır turşu gibi tuzlu gıdalardan kaçının.
YÜKSEK POTASYUMLU YİYECEKLER
Yüksek potasyum seviyeleri, böbreklerin normal işlevini zorlaştırabilir. Muz, portakal, patates, domates gibi yüksek potasyumlu yiyecekleri tüketirken dikkatli olunmalıdır.
KAFEİNLİ İÇECEKLER
Kafeinli içecekler, böbrekler üzerinde olumsuz etkiler yapabilir. Aşırı kafein tüketiminden kaçının.
ŞEKERLİ YİYECEKLER
Aşırı şeker tüketimi, diyabet riskini artırabilir ve böbreklerin zarar görmesine neden olabilir. Rafine şeker ve şekerli içeceklerden uzak durun.
FAST FOOD VE İŞLENMİŞ GIDALAR
Fast food ve işlenmiş gıdalar, yüksek tuz, yağ ve katkı maddeleri içerebilir. Böbrek başta olmak üzere iç organları yoran bu besinleri tüketirken dikkat etmelisiniz.
ZERDEÇALIN FAYDALARI
Zerdeçal, kanı temizler, iltihapları söker ve vücudun iyileşmesine yardımcı olur. Ayrıca antioksidan özelliği sayesinde kalp hastalıkları ve kanser olma riskini azaltır. Zerdeçal aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir, solunum yolu enfeksiyonlarını önler ve hafızayı geliştirir.
ZERDEÇALI NASIL TÜKETMELİSİNİZ?
Zerdeçalı çay şeklinde veya yemeklerinizde baharat olarak tüketebilirsiniz. Ayrıca taze zerdeçal kökünü dilimleyerek veya yemeklere ekleyerek de kullanabilirsiniz. Ancak tedavi amacıyla kullanacaksanız bir doktora danışmanız önemlidir.
DİĞER TOKSİN TEMİZLEYİCİ BESİNLER
Kişniş, pancar ve kudret narı da vücuttaki toksinleri temizleyen besinler arasındadır. Kişniş kan dolaşımına karışan cıva ve diğer ağır metallerden kurtulmayı sağlar. Pancar karaciğer sağlığını destekler ve kanın temizlenmesine yardımcı olur. Kudret narı ise kanı temizler, bağışıklık sistemini güçlendirir ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir.