Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Vodafone, Capacity Eurasia 2024 Etkinliğinde Dijital Altyapının Güçlenmesini Vurguladı

Vodafone, Capacity Eurasia 2024 etkinliğinde Türkiye'nin dijital altyapısını ve uluslararası bağlantı potansiyelini ele aldı.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 12:17
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 12:17

Vodafone, Capacity Eurasia 2024 Etkinliğinde Dijital Altyapının Güçlenmesini Vurguladı

Capacity Eurasia 2024'te Vodafone'un Rolü

Vodafone'un Gold sponsor olarak yer aldığı Capacity Eurasia 2024 etkinliği başarıyla tamamlandı.

Etkinlik Detayları

İki gün süren etkinlik, Bodrum'da gerçekleştirildi ve dünya genelinden şebeke bağlantısı, altyapı operatörleri ile bulut ve veri merkezi sağlayıcılarını bir araya getirdi. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcıları Yago Lopez ve Levent Gemici, etkinlikte önemli sunumlar gerçekleştirdiler.

Yago Lopez'ten Açıklamalar

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Yago Lopez, Türkiye'nin stratejik konumunu dile getirerek, ülkenin önemli bir veri aktarım merkezi olduğunu belirtti. Lopez, Türkiye'nin karasal fiber optik ağlar ve denizaltı kablo sistemleri ile yüksek erişilebilirlik sunduğunu ifade etti. "Bölgesel işbirlikleri ile Türkiye'nin dijital altyapısının güçlendirilmesi, hem ekonomik büyümeye hem de veri trafiğinin güvenli akışına katkı sağlayacak,"

Bağlantı İhtiyaçlarını Aşmak

Lopez, Vodafone Carrier Services üzerinden gerçekleştirdikleri bağlantılar hakkında bilgi vererek, "Asya'dan Avrupa'ya güvenilir bir ağ sunuyoruz. Bölgesel oyuncuların ihtiyaçlarının ötesine geçerek daha fazla hizmet sunmalıyız,"

Levent Gemici'nin Değerlendirmesi

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Gemici ise dijital dönüşümün artan veri merkezi talebine yol açtığını vurguladı. Türkiye'nin stratejik bir köprü görevi gördüğünü belirten Gemici, "Türkiye'yi çokuluslu şirketler için cazip bir merkez haline getiriyor,"