Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Veteriner, Şişmiş İneği Kurtardı

Bir çiftçi, şişmiş ineğini fark ederek bir veteriner çağırdı. Veteriner, ineği tedavi etmek için sırtına bir delik açarak gazın çıkmasını sağladı. İneğin sorununun hızlı yemek yemesi olduğu ortaya çıktı.

Yayın Tarihi: 31.10.2023 01:25
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Veteriner, Şişmiş İneği Kurtardı

Çiftçi, balon gibi şişen ineğini fark edince bir veteriner çağırdı ve ineğini tedavi etmesini istedi.

Şişmiş ineği, yere yatıran veteriner, gaz sıkışması problemi yaşayan ineğe müdahalede bulundu. İneği kurtarmak için tek bir hareketi yeterli oldu. Elindeki bir alet ile ineğin sırtında bir delik açtı ve gazın rahatça çıkması için deliğe bir kapak yerleştirdi. Dakikalarca ineğin vücudunda sıkışan gazı çıkarmak için bekledi. İneğin, kendisine verilen silajı çok hızlı yediği için böyle bir sorun yaşadığı ortaya çıktığı öğrenildi.

Türkiye'de Toprak Altına Girmesi Gereken Canavar Hala Toprak Altına Girmedi

Resmen dehşet bir durum. 10 gün kafes içinde karantinada kalacakYaşam ABD'deki bir çiftlikte veterinerlerin kaydettiği görüntü sosyal medyada gündem oldu. Kendisine verilen silajı hızlı şekilde bitirdiği için büyük bir gaz sıkışması yaşayan ineğin karnı davul gibi şişti. İneğin hareket edemez hale getiren olayda hayvanın imdadına yetişen bir veteriner karnından açtığı delikle gazın dışarı çıkmasını sağladı. Hayvanı böyle kurtaran veterinerlerin bu anları gündem oldu.