Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Venezuela Lideri Maduro, Avrupa'da Kur'an Yakma Olaylarını Kınadı

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Avrupa'da gerçekleşen Kur'an yakma olaylarını kınadı ve Müslümanların hoşnutsuzluğunu hissettiğini belirtti. Maduro, ayrıca sözde bağımsız medyanın olaylara yer vermemesini eleştirdi ve aşırı sağcı çevrelerin faaliyetlerini şiddetle kınadığını söyledi.

Yayın Tarihi: 07.08.2023 15:48
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Venezuela Lideri Maduro, Avrupa'da Kur'an Yakma Olaylarını Kınadı

Maduro: Avrupa'da Kur'an Yakma Olaylarına Karşı Müslüman Halkların Hoşnutsuzluğunu Hissediyorum

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Al Mayadeen kanalında yayınlanan 'With Maduro and More' programında Avrupa'da gerçekleşen Kur'an yakma olaylarını kınadı. Maduro, 'Kur'an-ı Kerim'in yakıldığını gördüklerinde dünyanın dört bir yanındaki Müslüman halkların hoşnutsuzluğunu kalbimin derinliklerinde hissediyorum' ifadelerini kullandı. Ayrıca, sözde bağımsız medyanın olaylara yer vermemesini eleştirdi ve Avrupa'da aşırı sağcı ve ırkçı çevrelerin faaliyetlerini şiddetle kınadığını belirtti.

Maduro: Hristiyanlar Başka Bir Ülkede İncil Yakılsa Ne Hissederdik?

Maduro, konuşmasında Hristiyan biri olarak, başka bir ülkede İncil'in yakılması durumunda büyük bir üzüntü duyacaklarını ve bu durumun büyük bir hakaret olacağını ifade etti. Bu sözleriyle Kur'an yakma olaylarının Müslümanlar için nasıl bir travma olduğunu anlamaya çalıştığını vurguladı.

Avrupa'da Kur'an Yakma Olayları

Son dönemde Danimarka ve İsveç'te birkaç Kur'an yakma gösterisi düzenlendi. Maduro, bu provokasyonlara izin verilmesini sert bir şekilde eleştirdi. İsveç ve Danimarka'da gerçekleşen bu olaylar, Müslüman ülkeler tarafından kınandı ve tepki gösterildi. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) 18. Olağanüstü Dışişleri Bakanları toplantısıyla eş zamanlı olarak gerçekleşen bu saldırılar uluslararası camiada büyük tepki çekti.