Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Venezuela'da Seçim Takibi İçin Eski Liderlere İzin Çıkmadı

Venezuela, eski 5 devlet başkanının seçimleri takip etmesine izin vermezken, Panama Hükümeti durumu değerlendiriyor.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 06:03
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 06:03

Venezuela'da Seçim Takibi İçin Eski Liderlere İzin Çıkmadı

Venezuela'da Eski Devlet Başkanlarına İzin Yok

Venezuela'da yarın gerçekleştirilecek devlet başkanlığı seçimlerini izlemek üzere gelen eski 5 devlet başkanının bulunduğu Panama uçağı, ülkeye iniş izni alamadı.

Durumun Gelişimi

Ulusal basında yer alan haberlere göre, muhalefetin davetiyle harekete geçen eski liderlerin uçağının Venezuela'ya girişi engellendi. Panama Dışişleri Bakanı Javier Martínez-Acha, konu hakkında sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, uçağın kalkışına müdahale edilmesi dolayısıyla Panama'daki Venezuela diplomatik misyonu temsilcisinin bakanlığa çağrıldığını belirtti.

Panama'nın Tepkisi

Acha, Panama televizyonuna verdiği bir röportajda, eski devlet başkanlarının uçaktan indiğini ve Venezuela Ulaştırma Bakanı Ramon Celestino Velasquez ile görüştüğünü aktardı. Bakan Velasquez'in, uçak için herhangi bir engelin bulunmadığını ilettiğini söyledi.

Uçakta Kimler Vardı?

Uçakta bulunan eski liderler arasında Mireya Moscoso (eski Panama Devlet Başkanı), Jose Maria Aznar ve Mariano Rajoy (eski İspanya Başbakanları), Felipe Calderon ve Vicente Fox (eski Meksika Devlet Başkanları) yer aldı.

Ulusal Seçim Konseyi'nin Kararı

Venezuela basınında çıkan haberlere göre, Ulusal Seçim Konseyi (CNE) seçimde gözlemci olarak yer alacak kişilere davetiyeleri çoktan göndermiş, ancak muhalefet tarafından davet edilen eski devlet başkanlarının listede yer almadığı belirtilmiştir.

Venezuela halkı, 28 Temmuz'da yeni devlet başkanını seçmek için sandık başına gidecek.