Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Venezuela'da Seçim Sonuçlarına Saygı İfadesi: Maduro'dan Önemli Açıklamalar

Nicolas Maduro, seçim sonuçlarına saygı duyacaklarını belirtti, muhalif lider ise destekçilerine çağrıda bulundu.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 16:58
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 16:58

Venezuela'da Seçim Sonuçlarına Saygı İfadesi: Maduro'dan Önemli Açıklamalar

Venezuela Devlet Başkanı Maduro'dan Seçim Açıklamaları

Venezuela'nın Devlet Başkanı Nicolas Maduro, başkent Karakas’ta oyunu kullandıktan sonra açıklamalarda bulundu. Seçim sonuçlarına saygı göstereceklerini ifade eden Maduro, bu durumun sadece kendi görüşü değil, seçime katılan 38 siyasi partinin de ortak kararı olduğunu belirtti.

Maduro'nun İletişimi ve Vizyonu

Maduro, basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, "Resmi sonuçları tanıyorum ve bunlara saygı göstereceğim. Bu sonuçlara saygı duyulması gerektiğini beyan etmeliler" dedi. Ulusal Seçim Konseyi’nin (CNE) açıklayacağı resmi sonuçlara atıfta bulunan Maduro, barış içinde bir gelecek vurgusu yaptı ve "Venezuelalıların barış, uyum ve birlik içinde yaşaması önemli" dedi.

Yeni Diyalog Çağı

Yarından itibaren Venezuela’daki siyasi partilerle yeniden bir diyalog kurma çağrısında bulunacağını açıklayan Maduro, sosyal medya üzerinden oy verme sürecini de paylaştı. "Barış, demokrasi ve Venezuela için herkesi oyunu kullanmaya davet ediyorum" dedi.

Muhalif Liderin Çağrısı

Öte yandan, muhalif lider Maria Corina Machado, sosyal medya üzerinden destekçilerine seslenerek, "Sevgili Venezuelalılar, beklenen gün geldi. 25 yıldır bu an için mücadele ediyoruz" şeklinde konuştu. Oy verme işleminin şeffaflığı için sandık başında kalan görevlilerin yerlerinden ayrılmamalarını isteyen Machado, tüm Venezuelalıları değişim için oy kullanmaya davet etti.

Seçimde Rekabet

Venezuela’da düzenlenen devlet başkanlığı seçiminde Büyük Vatansever Kutup adayı olan Maduro, muhalefet koalisyonu Birleşik Demokratik Platform (PUD) adayı Edmundo Gonzalez ile yarışacak. Ülkede toplamda 10 adayın katıldığı bu seçim, önemli bir siyasi dönüm noktasını temsil ediyor.